Image

Selbergs bygger Luleås nya höghus

Bygg/Arkitektur Selbergs Entreprenad får bygguppdraget för Galärens nya höghus på Varvet i Luleå.
Publicerad den 1 Februari 2017
Selbergs bygger Galärens nya höghus i Luleå. Bild: Tirsen Aili Arkitekter
Selbergs bygger Galärens nya höghus i Luleå.

Bygget är tänkt att bli 14 våningar högt på fastigheten Hägern 11, med 121 nya lägenheter.

I markplan kommer Coop att etablera sig med en ny livsmedelsbutik då man i dagarna tecknat hyresavtal med Galären för denna yta.

Det blir Coops sjunde butik i Luleå och den andra Coopbutiken som Galären bygger åt dem, då man sedan tidigare byggt deras butik på Storgatan 61.

- Det känns roligt att ha fått förtroendet av Galären att uppföra ett av Luleås nya landmärken. Det är ett spännande hus med utmanande arkitektur som vi ska bygga. Det ska även certifieras till miljöbyggnad nivå silver. Det ställer stora krav på oss och hur vi bygger säger Benny Selberg, vd på Selbergs Entreprenad.

- Det här byggprojektet stämmer också väl in i vår fortsatta satsning i Luleå där vi etablerade oss så nyligt som för två år sedan.

Magnus Bjuhr, projektchef på Galären:
- Det är glädjande att äntligen få komma igång med detta byggprojekt som vi legat i startgroparna för under lång tid. Tyvärr har tidsplanen varit oviss för vår del tidigare då detaljplanen mötts av överklaganden. Nu är sista pusselbiten lagd och vi ser framemot en byggstart under våren. Projekteringen pågår nu för fullt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige