Image
Fenix i Hagastaden, Stockholm.
Fenix i Hagastaden, Stockholm. Bild: Per-Erik Adamsson

Scius hyr ut 5 700 kvadratmeter till två nya hyresgäster i Fenix

Uthyrning Det är Swedish Orphan Biovitrum samt ett företag verksamt inom miljöteknik som båda hyr in sina huvudkontor i Fenix konotrslokaler i Hagastaden.
Publicerad den 24 Maj 2023

Swedish Orphan Biovitrum AB, ett specialiserat, internationellt biofarmaceutiskt företag med över 1 600 anställda, har valt Fenix i Hagastaden för sitt nya globala huvudkontor. Sobi hyr ca 4 100 kvadratmeter.

Uthyrning har även skett till ett innovativt företag inom miljöteknik som väljer Fenix som sitt huvudkontor. Förhyrningen omfattar ca 1 600 kvadratmeter.

– Vi har nu nått drygt 85% uthyrningsgrad i Fenix med dessa uthyrningar och tycker hyresgästmixen blivit mycket bra med innovativa och internationella bolag vilket var målet när konceptet för Fenix togs fram. Efter sommaren är både restaurang, takbar och konferens öppnade och givet de hyresgästdialoger som vi har idag så kan huset då också vara i stort sett fullt uthyrt, säger Mikael Freudmann, vd för Scius Partners.

Fenix utgörs av kontorslokaler belägna i centrala Stockholm och har bland annat gym, bemannad reception, konferens, takbar och restaurang.

Avanti Partners och Studio Stockholm har hjälpt Scius i uthyrningsarbetet. Sobi har biträtts av JLL.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige