Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: SBB

SBB skriver 30-årigt avtal med Örebro kommun

Uthyrning Samhällsbyggnadsbolaget i Norden äger sedan 2019 Mosjö skola i Örebro. Projektet omfattar en om- och tillbyggnation av skolan som omfattar totalt 3 862 kvadratmeter. Hyresavtalet är på 30 år och hyresgäst är Örebro kommun.
Publicerad den 9 Mars 2023

Mosjö skola växer och behöver större lokaler. Skolan är en F-6-skola och projektet omfattar dels en tillbyggnad i två våningar innehållandes lärosalar och personalrum och dels en ombyggnation av bland annt specialsalar, matsal och kök. Tillbyggnaden binds ihop med den befintliga skolan med en förbindelselänk som även fungerar som entré och vindfång. Byggnaden kommer vid färdigställandet uppfylla kraven enligt Miljöbyggnad Silver.
– SBB har sedan tidigare ett långsiktigt samarbete med kommunen och vi är nu glada att kunna se till att fler elever får tillgång till en skola närmare hemmet. Idag skickas elever med buss till andra skolor för undervisning i de lokaler som saknas. För att slippa detta gör vi även invändiga ombyggnader av musik-, hemkunskap- och slöjdsalar. Det är fantastiskt att fr o m HT 2025 även kunna erbjuda skolplatser till elever som idag skjutsas till andra skolor, säger Maria Liderås, regionchef på Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB .

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Spaden i tårtan när Park Central byggstartades

Bygg/Arkitektur Under torsdagen hölls byggstartsevent för det som ska bli den första byggnaden i Centralstaden Göteborg. Park Central, som blir cirka 40 000 kvadratmeter stort, kommer utöver kontor, service och handel innehålla en av Västlänkens stationsuppgångar. Fastighetssverige tog en pratstund på plats med de ansvariga på NCC och Jernhusen, som gemensamt utvecklar stations- och kontorsytorna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige