Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: SBB

SBB gör översyn – kan resultera i att bolaget säljs

Bolag SBB meddelar att styrelsen har beslutat att utvidga sin översyn av strategiska alternativ i syfte att maximera värdet för bolagets aktieägare. Alternativ kan inkludera en försäljning av bolaget, affärssegment eller specifika tillgångar så väl som andra strategiska transaktioner, skriver SBB i ett pressmeddelande.
Publicerad den 29 Maj 2023

Som ett led i denna strategiska översyn kommer styrelsen att överväga alternativ som kan generera maximalt värde för SBB:s aktieägare. Sådana alternativ kan inkludera en försäljning av bolaget, affärssegment eller specifika tillgångar så väl som andra strategiska transaktioner. I enlighet med vad som kommunicerades den 8 maj 2023 har styrelsen dock beslutat att en nyemission av A-, B- eller D-aktier inte är en del av översynen.

SBB har vuxit snabbt och lönsamt samt ägde den 31 mars 2023 fastigheter värda 134 419 miljoner kronor. Styrelsen anser att det inneboende aktievärdet i verksamheten är väsentligt högre än SBB:s nuvarande marknadsvärde. Styrelsen har därför beslutat att det är i aktieägarnas intresse att utvidga sin översyn av strategiska alternativ för att avgöra vilket av de tillgängliga alternativen som maximerar aktieägarvärdet, samtidigt som förstklassig service till Bolagets hyresgäster fortsatt säkerställs.

Styrelsen har anlitat J.P. Morgan Securities Plc. och Skandinaviska Enskilda Banken AB som finansiella rådgivare. Vinge har anlitats som legal rådgivare.

Inga garantier kan lämnas avseende resultatet eller utfallet av den strategiska översynen. SBB åtar sig inga skyldigheter att göra några ytterligare offentliggöranden avseende den strategiska översynen förrän slutliga beslut har fattats av Bolagets styrelse, dock med förbehåll för vad som gäller för löpande informationsgivning enligt gällande lagar och regler.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Återvändandet till kontoren efter pandemin: "Sverige sticker ut"

Ekonomi/Finansiering Fastighetsrådgivaren Carousel presenterade nyligen sin marknadsrapport för tredje kvartalet. I rapporten analyserar man bland annat den svenska och nordiska marknaden för kontor och kommersiella fastigheter. Fastighetssverige har intervjuat bolagets partner och grundare, Ma Te, och bett honom ge sin syn på framtidsutsikterna för vår fastighetsmarknad och om det makroekonomiska läget i Sverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige