Image
Bild: Istock

Savills IM utser ny chef för investeringar för Storbritannien och Europa

Bolag Kevin Aitchison ersätter Kiran Patel, biträdande vd och global CIO, som går i pension 2024 och antar en rådgivande roll.
Publicerad den 18 Augusti 2023

Savills IM har utsett Kevin Aitchison till den nya rollen som chef för investeringar för Storbritannien och Europa. Kevin Aitchison kommer börja sin nya tjänst på Savills IM i slutet av 2023 och kommer rapportera till Alex Jeffrey, vd, Savills IM.

Kevin Aitchison arbetade senast på Knight Frank Investment Management (KFIM) där han var vd i över 11 år. Dessförinnan var han på ING Real Estate Investment Management UK i 11 år, inledningsvis som fondchef och därefter vd.

Kevin Aitchison kommer ansvara för Savills IMs investeringsteam i Europa (inkluderat Storbritannien). Den nya rollen har utvecklats i samband med att Kiran Patel går i pension som biträdande vd och global CIO i april 2024. Framgent kommer Kiran Patels ansvarsområden delas mellan Kevin Aitchison samt en ny global CIO. Rekryteringsprocessen för den senare positionen är redan inledd.

Kiran Patel har arbetat i fastighetsbranschen i 35 år inklusive nästintill 12 år på Savills IM, och kommer fortsätta som rådgivare på deltid efter mars 2024. Han förblir medlem i Savills IMs investeringskommitté.
– Jag är mycket glad över att få välkomna Kevin Aitchison till Savills IM. Som framgångsrik affärsledare med många års erfarenhet av att bygga högpresterande, integrerade team inom fastighetsbranschen, har Kevin de rätta kvalifikationerna för att driva den fortsatta tillväxten av vår europeiska investeringsplattform. Hans nya roll kommer vara avgörande för att ytterligare utveckla vårt erbjudande i Europa vid en viktig tidpunkt i den cykel vi befinner oss i, säger Alex Jeffrey, vd, Savills IM.

– Jag vill ta tillfället i akt att tacka Kiran Patel för hans enorma bidrag till bolaget under de senaste 12 åren. Under hans tid här har AUM ökat från £3 miljarder till £22 miljarder. Samtidigt har vår internationella närvaro fördubblats från 8 till 16 kontor. Han har varit ytterst ansvarig för den investeringsprocess och strategi som har resulterat i ett enastående track record i våra produkter, vilken vår verksamhet idag bygger på. Jag är mycket glad att han fortsätter vara verksam inom bolaget i en rådgivande roll, fortsätter Alex Jeffrey.

– Efter nästan 12 mycket trevliga år på KFIM där jag arbetat med en enastående grupp av människor ser jag fram emot utmaningen med min nya roll på Savills IM. Bolaget har byggt upp en beundransvärd investeringshistorik, levererad av ett talangfullt och väl ansett team. Det är en spännande möjlighet att påbörja ett nytt kapitel av tillväxt, säger Kevin Aitchison.

– Jag har verkligen haft glädjen att spela en ledande roll i att bygga upp Savills IM till att bli en etablerad och skalbar förvaltare av fastighetsinvesteringar. Vi har vuxit till att bli ett formidabelt investeringsbolag genom att etablera starka affärs- och investeringsstrategier samt byggt närvaro på plats på de viktigaste marknaderna. Jag ser mycket fram emot att fortsätta vara en del av Savills IMs resa nästkommande år och därefter i min nya rådgivande roll, tillägger Kiran Patel, biträdande vd och global CIO, Savills IM.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige