Image

Ruricras efter tidningsartikel

BOLAG Ruric-aktien föll med drygt 25 procent på måndagen. Detta efter att en kritisk artikel om bolagets finansiella situation publicerade av Dagens Industri i helgen.
Publicerad den 13 Oktober 2009

Bolagets förslag om att omvandla de utestående obligationslånen på över 800 miljoner kronor, fick hård kritik i artikeln av det norska finansbolaget Storm Capital.

- Det är en kortsiktig lösning som gynnar de befintliga aktieägarna. I teknisk mening är Ruric redan i konkurs, säger Morten Astrup, investeringschef på Storm Capital, till DI.

Storm Capital, som bland annat investerar i ryska fastigheter, har tidigare köpt en av Rurics förvaltningsfastigheter och äger en del av bolagets obligationslån. Finansbolaget föreslår en genomgripande rekonstruktion där obligationslånen omvandlas till aktier med kursen 1 krona, att jämföra med fredagens stängningskurs på 18,30 kronor.

I går föll aktien med drygt 25 procent till 13 kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige