Image
Andreas Jaldevik, Pär Jorstadius och Leif Ahlberg.
Andreas Jaldevik, Pär Jorstadius och Leif Ahlberg. Bild: RO-Gruppen

RO-Gruppen: Leif Ahlberg blir vd för byggverksamheten

Bolag Leif Ahlberg lyfts upp och blir vd för RO-Gruppens byggverksamhet.
Publicerad den 3 Juni 2022

Leif Ahlberg anställdes 2019 i rollen som operativ chef och har över 20 års erfarenhet från olika positioner i byggbranschen. Huvudägarna Pär Jorstadius och Andreas Jaldevik kommer ta koncernledande roller med fokus på expansion på nya marknader, utveckla företagskulturen och den hållbara omställningen som RO-Gruppen och hela byggbranschen står inför.

– RO-Gruppen är ett fantastiskt företag med erfarna och nytänkande medarbetare. Jag känner mig både hedrad och ödmjuk inför uppdraget att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med Pär, Andreas och alla kollegor, säger Leif Ahlberg.

RO-Gruppen har funnits sedan 1982 i Borås och har de senaste tio åren även etablerat sig i Göteborg, Stockholm och Alingsås.
Vi har nyligen vunnit flera stora prestigeprojekt såsom Feskekörka i Göteborg, Infinity åt Castellum i Stockholm och Viared Center i Borås. RO-Gruppen har även ett konceptbolag som är en rikstäckande byggpartner för logistik, koncept- och butikskedjor där kunderna är flera stora kedjor över hela Sverige.

– Vi har alltid drivits av utmanande mål och nu spänner vi bågen mot att bli ett av de 10 största byggföretagen i Sverige med en fortsatt tillväxttakt på cirka 20 procent per år. Vi växer på våra befintliga marknader men kommer även titta på att etablera RO-Gruppen på fler orter, säger Pär Jorstadius som går in i en roll som koncernchef.

– Jag är otroligt stolt över det vi byggt upp hittills och ser fram emot att kunna fokusera mer på att utveckla koncernen nu när Leif tar över det operativa ansvaret som vd. Det innebär också att jag får mer tid till att utveckla företagskulturen, hållbarhetsarbete och vårt varumärke, säger Andreas Jaldevik om sin nya roll som vice koncernchef.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige