Image

Riksbyggen vill höja nivån för högsta tillåtna hyra

Ekonomi/Finansiering Riksbyggen ser positivt på initiativet att införa ett investeringsstöd för hyresbostäder och bostäder för studerande, men menar att investeringsstödet riskerar att bli ett slag i luften i storstadsregionerna om inte nivå för högsta tillåtna hyra höjs.
Publicerad den 7 Oktober 2015
Mårten Lilja, Riksbyggen. Bild: Riksbyggen
Mårten Lilja, Riksbyggen.

Enligt de beräkningar som Riksbyggen har gjort förefaller nivån vara för lågt satt. Detta menar de innebär att stödet inte kommer att vara tillräckligt attraktivt för att utnyttjas och därmed inte kommer att bidra till fler hyresrätter på till exempel Stockholmsmarknaden.

Riksbyggen föreslår att den högsta hyresnivån i Stockholmsregionen höjs från förslagets 1 450 kronor BRA till 1 500 kronor BRA. I Göteborg, Malmö och Stockholmsnära kommuner anser Riksbyggen att högsta hyresnivån ska sättas till 1 400 kronor BRA. Riksbyggen anser också att stödet bör utformas på så sätt att det även kan utnyttjas för om- och tillbyggnader av befintliga fastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige