Image
Magdalena Nääs, projektchef Riksbyggen i Karlstad, och Tomas Sjölander, vd, Coop Värmland.
Magdalena Nääs, projektchef Riksbyggen i Karlstad, och Tomas Sjölander, vd, Coop Värmland. Bild: Coop Värmland

Riksbyggen köper mark i Karlstad av Coop Värmland

Transaktioner Riksbyggen gör sitt största markförvärv i Karlstad i modern tid och planerar för 230 nya bostäder på Tullholmen. Marken, sammanlagt cirka 23 200 BTA, förvärvas från Coop Värmland och den första byggnationen beräknas kunna starta 2023/2024.
Publicerad den 12 December 2019

– Det ska bli spännande att få delta i stadsutvecklingen med ett av de största bostadsprojekten för Riksbyggen i Karlstad genom tiderna. Vi vill visa Riksbyggens bredd som samhällsutvecklare såväl i tidiga skeden som långsiktigt genom förvaltning av våra framtida bostäder, säger Magdalena Nääs, projektchef Riksbyggen i Karlstad.
– Vi är mycket glada över avtalet med Riksbyggen. Det är glädjande att intresset för området är så pass stort och det vackra läget vid Tullholmsviken ger goda möjligheter att utveckla en ny och intressant stadsdel, säger Tomas Sjölander, vd Coop Värmland.

Tullholmen har sedan slutet av 1800-talet använts för olika industriändamål, de senaste decennierna i Coop Värmlands regi. Riksbyggen planerar för både vanliga bostadsrätter och för seniorbostäder i bostadsrätt inom Riksbyggens Bonum-koncept. Säljstarten beräknas ske 2022/2023.
– Från Riksbyggens sida är vi oerhört glada och stolta över att få vara en av de parter som kommer att utveckla Karlstad med en ny stadsdel. Tullholmsviken är ett fantastiskt bra läge och vi planerar nu för hur vi på bästa sätt skall genomföra utbyggnaden av dessa kvarter med attraktiva och hållbara bostäder, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.

Riksbyggen har ett stort hållbarhetsfokus och genomför inför alla förvärv en ekosystemtjänstanalys för att säkerställa att vår påverkan på de naturresurser som finns på fastigheten idag, inte försämras av den framtida byggnationen. Det Riksbyggen bland annat gör är att studera den kommande växtligheten på gårdarna för att få en lång blomningssäsong, möjligheten till gröna tak, solcellsanläggningar, insektshotell och fågelholkar.

Parterna har enats om att inte kommentera köpesumman. Detaljplanen för området på Tullholmen beräknas att antas under det första kvartalet 2020.

Svefa och Foyen Advokatfirma har varit Coop Värmlands rådgivare och Setterwalls har bistått Riksbyggen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Svefa på Branschguiden

Oavsett om din verksamhet finns inom det privata eller offentliga, på bebyggda, obebyggda fastigheter kan vi med marknadens bredaste spetskompetens göra den mer framgångsrik. Vår rådgivning utgår från en helhetssyn på din verksamhet och följer en tydlig process. Det gör att vi kan sätta varje uppdrag i ett sammanhang och engagera kompetenser som tillsammans gör helheten mer värd än dess delar.

Som en av Sveriges största fastighetskonsulter har vi valt att finnas på 18 orter i Sverige eftersom vi vet att de bästa lösningarna skapas nära kunden. Vårt löfte "Kompetens som ...

Läs mer om Svefa på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige