Image
Eric Bergström.
Eric Bergström. Bild: Brunswick

Regio hyr ut 1 700 kvadratmeter åt Green City Farming

Bolag Fastighets AB Regio har tillsammans med sin lokala förvaltningspartner Grandab tecknat avtal med Green City Farming AB avseende en lokal om cirka 1 700 kvadratmeter för odling av bland annat sallad och microgreens. Lokalen kommer att inrymma ett högteknologiskt vertikalt odlingssystem, vilket beräknas nyttja 95 procent mindre vatten och vara 400 gånger mer effektivt än vanlig odlingsmark.
Publicerad den 6 Mars 2023

Green City Farming flyttar in i lokalerna, som är belägna i Högsbo utanför Göteborg, under mars 2023.

Eric Bergström, vd Regio och Partner Brunswick Real Estate säger:
– Det är spännande att kunna hitta helt nya användningsområden för befintliga lokaler och samtidigt bidra till en hållbar samhällsutveckling. Jag tror att den här typen av lokal odling i stadsmiljö kommer att bli en naturlig del av vår framtid och på Regio ser vi fram emot att på nära håll följa Green City Farmings resa.

Robert Carlsson, vd och grundare, Green City Farming säger:
– Lokal odling i stadsmiljö kommer att bli allt vanligare i framtiden, och vi är stolta över att vara en del av denna utveckling. Genom att våra vertikala odlingar ligger nära stadskärnan kan vi minska behovet av att transportera grönsaker långa avstånd, vilket även minskar vårt koldioxidavtryck. Vi ser fram emot att ha Regio som en nära samarbetspartner och att fortsätta utveckla vår verksamhet tillsammans för att skapa en mer hållbar framtid för alla.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige