Image

Projektengagemang köper sju bolag

Bolag Konsultkoncernen Projektengagemang, som siktar på att börsnoteras under 2017, har köpt sju företag med nästan 100 anställda.
Publicerad den 7 Juli 2015

Projektengagemang arbetar inom infrastruktur, arkitektur & byggnader, industri och projektledning.

- Detta är ett stort steg i vår fortsatta expansion och det är roligt att kunna knyta till oss så pass välrenommerade och spännande företag. Inför den planerade börsintroduktionen 2017 vill vi fortsätta att utveckla vår grundidé att skapa ökat värde för våra kunder. Detta med hjälp av både ny personal och en bredare kunskapsbas som integreras i vårt totalerbjudande, säger Per-Arne Gustavsson, vd på Projektengagemang, som förra året omsatte drygt 610 miljoner kronor.

Bolagen som har knutits till koncernen är:
# Intersignal Sweden, ett teknikkonsultföretag vars specialistområden är projektering, granskning samt besiktning av signal-, tele- och kontaktledningsanläggningar. Företagets uppdragsgivare är framförallt infrastrukturägare och konsultbolag inom den svenska järnvägsbranschen. Företaget har totalt 16 anställda.

# LN Akustikmiljös huvudsakliga verksamhet är akustikkonsultation och projektering av akustiskt avancerade projekt. Företaget utför dessutom ljudmätningar, bullermätningar och besiktningsmätningar. Totalt har företaget sju anställda.

# Devo Engineering är ett svenskt ingenjörsföretag verksamma inom framförallt två affärsområden; produktionsutrustning och tekniktjänster. Totalt har företaget tio anställda fördelade på två orter, Karlskrona och Olofström.

# Tellstedt är ett Göteborgsföretag vars specialistområden är geotekniska undersökningar, konstruktionslösningar, projektledning, nybyggnad, ombyggnad, tillbyggnad, besiktningar och utredningar. Tellstedt är även specialiserade på grundförstärkningar. Företaget har 25 anställda.

# Mono Arkitekter är ett arkitektkontor med lång och samlad erfarenhet av arkitektur och inredning. Företaget arbetar i hela projektskedet, från tidiga utredningsskisser till färdigprojektering samt uppföljning/utvärdering och projektsamordning. Företaget har totalt tolv anställda.

# Subsea Sweden AB är ett svenskt teknikkonsultbolag som verkar i en internationell miljö med världen som arbetsfält. Företaget är nischat mot olje- & gasindustrin och erbjuder ingenjörstjänster inom projektledning, maskinkonstruktion och beräkning. Företaget har åtta anställda.

# Aristi Projekt & Engineering Pvt Ltd är ett indiskt konsultbolag som arbetar med multidisciplinära tjänster inom projektledning, maskinkonstruktion, beräkning, energi, infrastruktur och rörledning. Företaget har cirka 20 anställda med basen i Chennai på indiska östkusten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige