Image

Piraterna får nytt landmärke

Uthyrning Afa Fastigheter hyr ut till Important Looking Pirates i Gråmunkeholmen 4 på Riddarholmen. – Det är viktigt för oss att ha en spännande och inspirerande arbetsmiljö, säger Niklas Jacobsson, grundare av ILP.
Publicerad den 29 September 2016

Kvarteret Gråmunkeholmen 4 på Riddarholmen med det välkända ”Norstedtshuset” har sedan uppförandet på 1880-talet inhyst kultur i olika former såsom tryckeri, stilgjuteri och förlagsrörelse.

Nu tillförs kvarteret en annan form av kreativitet och skapande genom en relativt ny men starkt växande bransch. Nu flyttar Important Looking Pirates (ILP) in på Norra Riddarholmshamnen 1.

ILP är en av Skandinaviens största animationsstudios och arbetar med visuella effekter för både reklam, TV-serier och film. Kunder och uppdragsgivare är bland annat HBO, NBC, Sony Pictures och Universal Pictures.

De nya lokalerna är cirka 1 035 kvadratmeter och avtalet löper på sex år. Niklas Jacobson, en av grundarna av ILP, motiverar valet av lokalerna:

– Vi jobbar i en mycket kreativ bransch och det är viktigt för oss att ha en spännande och inspirerande arbetsmiljö. Norstedtshuset är en av Stockholms vackraste byggnader, mycket centralt belägen och med en fantastisk utsikt över Stockholm.

– Det är spännande att ILP har valt vårt hus och roligt att vi fortsätter traditionen i huset med verksamheter inom kultur och media. Fastigheten är i sig själv ett kulturarv även om den idag har alla moderna tekniska lösningar som efterfrågas och är miljöklassad. Vi ser fram emot ett långt samarbete med ILP, säger Henrik Olmér, fastighetsförvaltare på Afa Fastigheter.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige