Image

Peab bygger Buchardts höjdarhotell

BYGG Den norske hotellkungen Arthur Buchardt ska bygga ett 120 meter högt hotell vid Kistamässan i Stockholm. Kontraktssumman uppgår till cirka 600 miljoner kronor. Peab har fått uppdraget att bygga hotellet.
Publicerad den 26 Mars 2009

Byggnaden kommer att bestå av två delar med dels ett hotell med 300 rum och dels en enhet med restaurang, kontor och konferensverksamhet. Byggnaden kommer att bli över 120 meter hög och därmed en av de högsta i Stockholmsområdet. Hotellet är ritat av Wingårdhs arkitektkontor.

Kontraktet är villkorat av att en detaljplan skall antas av Stockholm stad, vilket förväntas ske under augusti 2009.

Arthur Buchardt äger nio hotell i Sverige och Norge, men fler är på gång. Bland annat ett jättelikt hotell i Oslo med hela 450 rum.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige