Image
Panattoni bygger 46 000 kvadratmeter logistikfastighet i Skåne.
Panattoni bygger 46 000 kvadratmeter logistikfastighet i Skåne. Bild: Panattoni

Panattoni bygger 46 000 kvadratmeter logistikfastighet i Skåne

Bygg/Arkitektur Panattoni genomför nu ytterligare ett stort projekt i södra Sverige. Denna gång har avtal skrivits med Södervidden Fastigheter på 77 000 kvadratmeter i Åstorp med bästa skylt- och logistikläge längs med E4.
Publicerad den 7 Juni 2023

Panattoni har haft en snabb och handlingskraftig start på den svenska marknaden vilket etablerat dem som en tung aktör med flera projekt i framför allt i mellersta Sverige. Nu har avtal skrivits med Södervidden Fastigheter vilket resulterat i ett stort projekt i södra Sverige, närmare bestämt i Åstorp utanför Helsingborg. Med utmärkt tillgänglighet till både E4 och E6 ska 46 000 kvm logistik- och industrifastigheter byggas.
– Vår plan har från start varit att erbjuda logistikfastigheter inom den så kallade gyllene triangeln; Stockholm, Göteborg och Skåne. Helsingborgsregionen med anknytning till Köpenhamn och resten av kontinenten är ett väldigt viktigt logistikläge samtidigt som logistik- och industrifastigheter är en bristvara i södra Sverige. Med fastigheten i Åstorp och dess utmärkta läge tar vi nu nästa steg i vår etablering i södra Sverige. Här kommer vi inom kort att kunna erbjuda hyresgäster helt nya och flexibla lagerlokaler från cirka 5 000 kvadratmeter och uppåt, säger Fredrik Jagersjö Rosell, vd för Panattoni Sverige.

Projektet är resultatet av ett bra samarbete med Söderviddens Fastigheter och Åstorps Kommun. Rudolf Tornerhjelm, ägare och styrelseordförande hos Södervidden, aktiv inom skogs- och lantbruksnäringen i Åstorp sedan generationer gläds åt de många nya arbetstillfällen som projektet kommer att tillföra kommunen.
– Att vi och Panattoni nu startar projektet kommer innebära en mängd nya arbetstillfällen för invånarna i Åstorps kommun. Både under själva byggnationen och sedan när hyresgästerna är på plats och det känns väldigt bra, säger Rudolf Tornerhjelm.

Byggstart för projektet är planerat till juni och i september 2024 beräknar man att inflyttningen sker. Ett av Sveriges största familjeägda byggbolag, MVB, har kontrakterats som byggentreprenör för projektet. De har tidigare stor erfarenhet av att bygga stora, komplexa projekt i högt tempo.
– Vi ser fram emot att tillsammans med Panattoni utveckla moderna industrifastigheter för logistik och det kommer att byggas med höga krav på hållbarhet och miljöcertifieras enligt Breeam Excellent, vilket ligger i linje med både Panattonis och MVB:s arbete kring hållbarhet, säger Thomas Ellkvist, vd på MVB Syd.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige