Image
Olof Philipson tillträder som vd för Gatun Arkitekter.
Olof Philipson tillträder som vd för Gatun Arkitekter. Bild: Gatun Arkitekter

Olof Philipson ny vd för Gatun Arkitekter

Bolag Olof Philipson som varit en del av Gatun Arkitekter sedan 2006 utses nu till ny vd, och efterträder Ari Leinonen som kommer att fortsätta att arbeta i företaget.
Publicerad den 24 April 2024

Gatun Arkitekter är ett arkitektkontor med uppdrag inom kontor, bostäder, energi, publika miljöer och stadsbyggnad, som sedan 1996 huserat på Södermalm i Stockholm. Nu har bolagets styrelse, med Siv Malmgren som ordförande, utsett Olof Philipson till ny vd.

Olof Philipson har varit verksam i Gatun Arkitekter sedan 2006, som partner sedan 2013 och som vice vd sedan ett år tillbaka. Som ansvarig arkitekt ligger han bakom flera stora kontorsprojekt, bland annat Kista NOD, Sthlm 04 och Bahnhof Elementica. Han har även varit engagerad i stadsutvecklingsprojekt som Slakthusområdet och Sickla Wood City.

– Det är med stolthet som jag kliver in i rollen som vd. Gatun är ett unikt företag med en otrolig bredd och kompetenta medarbetare som sätter stort värde i att skapa vacker arkitektur med människan i centrum, säger Olof Philipson, tillträdande vd för Gatun Arkitekter.

Olof tillträder som vd den 24 april 2024 och ersätter Ari Leinonen som lett företaget sedan 2010. I samband med det frigörs tid för Ari att fortsätta leda och utveckla större kunduppdrag.

– Jag ser fram emot att se Gatun både förvaltas och förnyas med Olof vid rodret, säger Ari Leinonen, avgående vd för Gatun Arkitekter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Wanngård (S): "The sky is not the limit"

Stockholm Så ser finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i Stockholm på hur bostadsbyggandet ska kunna ta fart igen. Samtidigt erkänner hon att stadens egna mål på ett stort antal bostäder i stadens egna bolag är svåra att nå. – Vi är i en lyckosam situation i Stockholm, med privata fastighetsbolag som är välkapitaliserade, säger hon.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige