Image

Nytt koncept för bostadsrättsföreningar

BOSTÄDER Kraven på service till bostadsrättsföreningar har ökat lika snabbt som ombildningstakten ökat. Behovet av enkla serviceformer har blivit allt mer uttalat. Det stora antalet hyresgäster som nu blivit medlemmar i nya föreningar kräver enkla samarbetsformer med leverantörer av alla de tjänster och produkter som behövs för att förvalta och förädla de stora värden som fastigheterna utgör. ISS utmanar de tre största bostadsrättsförvaltarna i Sverige genom att skapa ett samlat service-erbjudande till bostadsrättsföreningar.
Publicerad den 14 November 2008

Bara de senaste två åren har antalet nybyggda bostadsrätter ökat med över 50 procent jämfört med de två föregående åren. Sedan 1990 har det totala antalet bostadsrättslägenheter i Sverige ökat med 45 procent jämfört med en ökning på åtta procent för hyresrätter. Värdet på fastigheterna som ägs av bostadsrättsföreningar uppgår till över 500 miljarder kronor, vilket innebär att bostadsrätternas totala värde uppgår till minst 750 miljarder kronor.

- Även om vi just nu ser en större försiktighet vad gäller ombildningar så har det ändå skett omvälvande förändringar på bostadsmarknaden de senaste åren, säger Camilla Wahlund på ISS.

Kraven på enkelhet i förvaltningen är tydlig i de många nya föreningsbildningarna. Tillsammans med samhällets fokus på miljöfrågor och den teknologiska utvecklingen ställer man ökade krav på förvaltningsansvaret.

- Det är mot den bakgrunden vi skapat vår nya tjänst Brf-kompetens. Vi tar hand om allt, lovar vi. Det skall vara enkelt att äga och förvalta en bostadsrättsförening. Speciellt med tanke på de stora värden det handlar både för samhället och den enskilda medlemmen. Och styrelsen består ju oftast av personer som saknar specialistkunskap men skall samtidigt leva upp till medlemmarnas förtroende.

- Vi ser en ny och tydlig marknad där vi som privat företag har den snabbhet till förändringar som kan ta upp kampen med HSB, SBC och en del andra, säger marknadschefen på ISS Christer Ekelund.

- Där de är begränsade till samarbetsformer med medlemmar står vi helt fria och kan skapa de ad hoc-lösningar som är bäst för varje förening.

- Vi är dessutom redan nummer ett inom det som kallas property services vilket ger oss både generalistens breda kompetens tillsammans med alla specialistfunktioner som den nya tillvaron för bostadsrättsföreningar kräver. Vi tar hand om allt, helt enkelt.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige