Image
Helsingfors.
Helsingfors. Bild: Istock

Nordika köper kontor i Helsingfors

Transaktioner Nordika förvärvar en centralt belägen kontorsfastighet i Helsingfors.
Publicerad den 30 December 2019

Fastigheten är välkänd som det tidigare huvudkontoret för Amer Sports och har en uthyrbar area om cirka 10 000 kvadratmeter. Säljaren är en tysk fond under likvidation. De största hyresgästerna är Silta, Rapala, Fitness24Seven och K-market och fastigheten kommer vid tillträdet att ha en vakansgrad om cirka 40 procent, men med en god underliggande kvalitet som erbjuder utvecklingsmöjligheter. Nordikas ambition är att stabilisera fastigheten genom aktivt ägarskap. Nordika planerar att genomföra betydande investeringar i fastigheten för att den ska uppnå sin fulla potential, samt intensifiera uthyrningsarbetet.
– Vi är nöjda över förvärvet av en centralt belägen fastighet i Helsingfors. Den tidigare Amer Sports fastigheten är en välkänd byggnad nära Helsingsfors Mässcentrum. Likvidationsprocesser är alltid lite speciella men det är något som Nordika är riktigt bra på att hantera. Vi ser nu fram emot att förädla fastigheten till en institutionell produkt igen, säger Gabriel Cronstedt, partner och COO på Nordika.

Catella and White & Case var rådgivare till Nordika i transaktionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kommer inte bygga på spekulation"

Bolag Catena sitter på en stor projektportfölj. Men trots att man gjort ett rekordår håller man igen på projektstarter – särskilt under den tid det tar för hyresgäster att komma till beslut om lokalbehov och avtal, berättar vd Jörgen Eriksson under bolagets bokslutspresentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige