Image
Jonas Grandér.
Jonas Grandér. Bild: Nordika

Nordika blir storägare i norska KMC Properties

Transaktioner KMC Properties har kommit överens med Nordika om en riktad nyemission, vilket möjliggör ytterligare tillväxt och finansiering av ett förvärv av sju fastigheter. Nordika kommer att investera 275 miljoner norska kronor till ett pris av 5,5 norska per aktie, vilket representerar 12,7 procent av de utestående aktierna i KMC. Efter emissionen kommer Nordika vara den tredje största ägaren av KMC.
Publicerad den 29 September 2023

KMC kommer använda kapitalet för att förvärva sju lättindustri-/net-lease fastigheter från BEWI ASA med en WAULT (genomsnittlig återstående löptid) på 17 år med 100 procent KPI-justeringar för 625 miljoner norska kronor, till en direktavkastning på 8,75 procent.

Därutöver har Nordika i denna transaktion tecknat avtal om förvärv av köpoptioner för ytterligare aktier om 130 miljoner NOK där kapitalet kommer att användas för att återbetala skuld eller för förvärv av nya fastigheter.
– KMC är ett välskött företag inom lättindustri och logistikfastigheter som ger oss en attraktiv exponering i ett defensivt marknadssegment med hyresgäster inom flera globala megatrender. Företaget representerar en unik plattform för expansion i framför allt Norge, och vi ser fram emot att stödja KMC i dess framtida tillväxt. Vi har ett långsiktigt perspektiv när vi investerar i KMC och ser fram emot att fortsatta vårt goda samarbete, säger Jonas Grandér, vd för Nordika.
– Vi är mycket glada över att fortsätta vår värdeskapande tillväxt och att ta in en nordisk institutionell investerare som delar vår strategi och våra mål. Detta är ett bevis på vår starka portfölj och det arbete som lagts ned under de senaste åren med stort fokus på närhet till våra hyresgäster. Transaktionen förbättrar dessutom alla våra nyckeltal och tar oss närmare vår vision om att bli den prioriterade fastighetspartnern för logistik- och företag inom lätt industri, säger Liv Malvik, vd för KMC Properties.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Jacob Bruzelius om nya uppdraget: "Påfrestande miljö där konflikter kan uppstå"

Karriär Jacob Bruzelius, tidigare vd för Coperate Finance på Catella Sverige, blir istället Head of Debt Capital Markets med fokus på utveckling inom skuldrådgivning och omstruktureringar utifrån rådande marknadsläge. För Fastighetssverige berättar han om vilka skillnader han ser från finanskrisen och situationen idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige