Image

Nordier tar helt team från stort konsulthus

BOLAG Nordier Property Advisors storsatsar med nytt affärsområde inom uthyrning. Man rekryterar för ändamålet en stor del av Jones Lang LaSalles uthyrningsteam. Affärsområdet beräknas rulla från början av nästa år.
Publicerad den 21 Oktober 2009

Fyra nya partners kommer att knytas till Nordier Property Advisors bolag Nordier Leasing AB. Nordier siktar därmed på att bli den mest välrenommerade och anlitade aktören på området.

Teamet från Jones Lang LaSalle har varit mycket framgångsrikt och har jobbat med ett stort antal stora uthyrningar, bland annat Stockholm Waterfront. Teamet består av Mattias Bäckman, Jimmie Hall, James Mehks och Joakim Wallstén. Verkställande direktör för det nya bolaget blir Mattias Bäckman.

- Målet är att etablera oss som en av de allra främsta uthyrningsaktörerna i Stockholm. Teamet har redan visat att de är några av de mest anlitade personerna inom uthyrning med uthyrningsuppdrag och i takt med ökande vakanser och stor rörelse i hyresgäststocken bedömer vi att timingen är perfekt för en satsning på riktigt duktiga rådgivare inom uthyrning, projektutveckling och avvecklingsuppdrag, säger Andreas Öberg Eneskjöld på Nordier Property Advisors.

Bäckman, Hall, Mehks och Wallstén har tillsammans cirka 30 års erfarenhet av Stockholms fastighetsmarknad, och är alla dokumenterat erkända med stor erfarenhet av kvalificerad försäljning och marknadsföring av kommersiella lokaler.

Nordier Leasing AB kommer fokusera på att i ett tidigt skede kunna matcha hyresgäster och deras behov med fastighetsägarnas kommande vakanser. Genom en innovativ och effektiv uthyrningsmodell är syftet att avsevärt kunna korta vakansperioderna för uppdragsgivarna. Rätt hyressättning och hyresgästmix är av största vikt för att kunna få maximal värdeutveckling för fastighetsägarna.

- Vi har lyckats mycket väl inom fastighetsförsäljningar och fastighetsvärdering under ett tufft år och haft en fantastisk tillväxt. Jag är mycket glad att vi kan satsa på ytterligare ett bolag med fyra seniora partners i vår strävan att bygga upp ett ännu starkare varumärke inom fastighetsrådgivning, säger Andreas Öberg Eneskjöld.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige