Image

Niam i norsk miljardaffär

Transaktioner Den norska pensionsjätten Storebrand Liv säljer sju köpcentrum för cirka 4,4 miljarder kronor. Bland köparna finns Sektorgruppen som till 27,5 procent ägs av Niam.
Publicerad den 22 Mars 2013

Sektorgruppen, med Niam som delägare, köper fyra av de sju köpcentrumen. Köpeskillingen för dessa uppgår till nästan två miljarder kronor.

Samtliga sju köpcentrum ligger i Norge.

Storebrand genomför försäljningen eftersom man har ett behov av att minska exponeringen mot fastighetssektorn något, i syfte att anpassa bolaget till det nya regelverket Solvens II.

Pangea har varit Storebrands rådgivare i transaktionen och advokatfirman Thommessen har varit juridisk rådgivare.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige