Image

NCC bygger Aquarena i Sollefteå

BYGG NCC Construction Sverige och dotterbolaget Anjobygg har fått i uppdrag att bygga en friskvårdsanläggning i Sollefteå. Den så kallade Aquarenan får 25-meters bassäng, mindre äventyrsbad, rehabiliteringsbassäng och gym. Anläggningen får större ytor än vanligt för att passa handikappidrott. Leisure Jones är uppdragsgivare och kommer även att sköta driften. Ordern är värd 134 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Maj 2010

Fram till 2000 var Hågesta ett garnisonsområde för I 21. I dag finns här ett 20-tal företag och verksamheter. Den nya byggnaden på området blir 4 360 kvadratmeter stor i tre plan och ersätter ett äldre badhus i Sollefteå centrum från 1960-talet.

- Anläggningen energianpassas och till exempel byggs rutschbanorna i äventyrsdelen inomhus istället för utomhus, som är vanligt. Det är ett sätt att spara uppvärmningskostnader av vattnet, säger Per Järnberg, affärschef, NCC Construction, region Norrland.

Huvudbassängen är 25 meter lång med åtta banor. Anläggningen får också en undervisnings- och rehabiliteringsbassäng med höj och sänkbar botten, ett gym, relaxavdelning och cafeteria.

- Vi har byggt åtta Aquarenor i Sverige, men den här är den mest handikappanpassade hittills. Förutom rehabbassäng får den bland annat större ytor för bättre framkomlighet. Sollefteå kommun satsar även på annan handikappidrott, till exempel skidsport, säger Stephen Jones, vd för Leisure Jones.

NCC bygger i samarbete med Anjobygg; dotterbolag till NCC och ett ledande byggföretag inom badhus och reningsverk för VA.

Arbetet påbörjas i juni 2010 och beräknas klart tidigast till årsskiftet 2011/2012. Det sysselsätter totalt 45 personer varav 30 är NCC-anställda.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqabs vd kommenterar varslet

Bolag Under gårdagen meddelade Besqab att man tänker varsla 25 anställda om uppsägning efter sammanslagningen mellan Aros Bostadsutveckling och Besqab. Det nya bolagets vd, Magnus Andersson, svarar nu på Fastighetssveriges frågor om, bland annat, vad tanken bakom varslet har varit och hur det känns att ge beskedet till de anställda.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige