Image
Moderaterna i Stockholm vill sälja Hötorgshallen. Dennis Wedin (M) är oppositionsborgarråd i Stockholm stad.
Moderaterna i Stockholm vill sälja Hötorgshallen. Dennis Wedin (M) är oppositionsborgarråd i Stockholm stad. Bild: Moderaterna

Moderaterna vill sälja Hötorgshallen

Bolag Moderaterna i Stockholm anser att Hötorgets saluhall behöver en nystart och att Stockholms stad har misslyckats som fastighetsägare för fastigheten som exempelvis inrymmer Hötorgshallen och Filmstaden. Därför föreslår Moderaterna att fastigheten ska säljas till en långsiktig och seriös fastighetsägare som vill utveckla både saluhallen och Hötorget.
Publicerad den 4 April 2024

– Det är dags att sälja fastigheten som bland annat innehåller Hötorgshallen och Filmstaden Sergel. Det rödgröna styret vill låta skattebetalarna stå för en dyr renovering, när pengarna behövs till viktigare kärnverksamhet. En långsiktigare köpare kan utveckla saluhallen bättre, och staden fastnar inte med ytterligare en dyr fastighetsnota, säger Dennis Wedin (M) och fortsätter:

– Trots att handlarna själva vill ha exempelvis uteservering utanför, har det rödgröna styret sagt nej. Nu ska byggnaden renoveras för dyra pengar, medan viktigare kommunala fastigheter som Eriksdalsbadet måste vänta. Här har staden misslyckats som fastighetsägare, och skattepengarna behövs till viktigare kärnverksamhet. Därför är det rätt och rimligt att påbörja en försäljning för Hötorgshallens fastighet och säkerställa en utveckling.

Moderaterna skriver vidare att fastigheten står inför dyra renoveringskostnader för skattebetalarna, pengar som de anser istället skulle kunna användas till att stärka välfärden.

En första teknisk upprustning av fastigheten är redan beslutad och handlar om de delar som är ovan mark. Själva Hötorgsfaret (tre plan under mark som knyter ihop fastigheten i Hötorget med Kulturhuset/Sergels torg) är inte med i det projektet, men har enligt Moderaterna ett omfattande och långsiktigt underhålls- och renoveringsbehov som beräknas att hamna på miljardbelopp.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige