Image

Metromark köper kontorshotell

TRANSAKTIONER Hotellutvecklingsbolaget Metromark Hospitality Group AB (publ) har ingått ett avtal om att förvärva kontorshotellet Park Venue beläget på Engelbrektsgatan 9 - 11 i Stockholm.
Publicerad den 23 December 2009

Enligt ett pressmeddelande från Metromark har de tidigare ägarna Bernhard von Der Osten-Sacken och Erik Thulin investerat åtta miljoner kronor i kontorshotellet. Köpeskillingen uppgår till 8,5 miljoner kronor och består av en kontant del om 3 miljoner kronor och en betalning i aktier 5,5 miljoner kronor, där betalning sker med 740.000 nya aktier och 370.000 teckningsoptioner i Metromark, samt möjlighet till resultatbaserad tilläggsköpeskilling. Park Venues etablering i Stockholm bedöms omsätta cirka 8 - 10 miljoner kronor under 2010 med ett positivt resultat.

Affären kräver godkännande av extra bolagsstämma vilken beräknas att hållas i början av februari 2010. Aktieägare i Metromark motsvarande mer än 50 procent av rösterna har meddelat bolaget om att de kommer att rösta för affären på bolagsstämma i Metromark, till vilken kommer att kallas till de närmsta dagarna.

- Park Venue är en intressant affär för Metromark och utgör ett bra komplement till våra två hotellkoncept Moment Hotels och Lundivar Hotels. I vår strävan att förnya hospitalityindustrin har vi nu en flexibel produktportfölj med tre koncept som kan erbjudas fastighetsägare i den blandning som passar den lokala efterfrågan, förklarar Metromarks vd Joakim Lundeborg.

- Att ingå i Metromark-koncernen ger oss möjligheten att på allvar expandera Park Venue ute i Europa. Det ska bli spännande att utveckla Park Venues fulla potential, förklarar Park Venues vd Kia Forsman-White.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige