Image
Mats Paulsson och Göran Grosskopf lämnar Peabs styrelse.
Mats Paulsson och Göran Grosskopf lämnar Peabs styrelse. Bild: Mette Ottosson

Mats Paulsson och Göran Grosskopf lämnar Peabs styrelse

Bolag Mats Paulsson och Göran Grosskopf (ordf) har båda av åldersskäl avböjt omval till Peabs styrelse. Anders Runevad föreslås väljas som styrelseordförande.
Publicerad den 4 Februari 2021

Valberedningen för Peab AB föreslår omval av styrelseledamöterna Fredrik Paulsson, Malin Persson, Karl-Axel Granlund, Liselott Kilaas, Lars Sköld, Kerstin Lindell och Anders Runevad samt nyval av Magdalena Gerger.

Mats Paulsson och Göran Grosskopf har båda av åldersskäl avböjt omval. Anders Runevad föreslås väljas som styrelseordförande.

Anders Runevad, med lång erfarenhet från ledande positioner inom bland annat telekom och vindkraft, utsågs till styrelseledamot i Peab i samband med årsstämman 2020.

Magdalena Gerger är idag vd och koncernchef för Systembolaget. Hon har lång internationell erfarenhet från bland annat industri och handel.
Mats Paulsson, en av Peabs grundare, lämnar styrelsen efter att ha varit med allt sedan starten 1959. Styrelsen har beslutat att utse Mats till hedersordförande i anslutning till att han lämnar styrelsen i samband med årsstämman. Rollen som hedersordförande är inte en styrelseroll utan är en roll där han kan fortsätta att stödja styrelse och ledning på ett informellt sätt.

– Det är med stor ödmjukhet jag vill tacka såväl Göran som Mats för deras insatser och stöd till styrelse och ledning i Peab. Deras betydelse för Peabs utveckling går inte att överskatta. Jag är också mycket glad att Anders accepterat att bli föreslagen som styrelsens ordförande och Magdalena som ny styrelseledamot, säger Ulf Liljedahl, valberedningens ordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige