Image
Bild: Istock

M2 i miljardaffär med Muro Invest

Transaktioner Småländska bolaget Muro Invest köper hela M2:s Jönköpingbestånd för 1,1 miljarder kronor.
Publicerad den 15 April 2024

Totalt omfattar affären 21 fastigheter, bestående av 28 000 kvadratmeter bostadsyta fördelat på drygt 530 hyresrättslägenheter, samt 34 000 kvadratmeter kommersiella lokaler. Total uthyrbar area uppgår således till 62 000 kvadratmeter.

– Muro Invest är ett småländskt fastighetsbolag med fokus på att långsiktigt äga och förvalta fastigheter. Vi är väldigt glada att vi fått möjligheten att förvärva M2 Gruppens kvarvarande fastigheter i Jönköping. Vi ser med tillförsikt fram emot att fortsätta utveckla dessa fastigheter med både befintliga och nya hyresgäster, säger Philip Sjöbring, vd för Muro Invest.

För M2:s del innebär det att bolaget lämnar Jönköping helt och hållet:
– Efter ett intensivt 2023 där M2 Gruppen avyttrade fastigheter för drygt två miljarder kronor och beståndet alltmer koncentrerades till Jönköping och Växjö, har vi nu tagit nästa steg. I syfte att återbetala obligationsskuld fortsätter vi på den inslagna vägen med avyttringar och väljer nu att helt lämna Jönköping. I och med detta fortsätter vi också att stärka M2:s balansräkning betydligt samt att vi alltmer transformerar M2 Asset Management till ett familjeägt lågbelånat investeringsbolag med stort fokus på fastigheter, säger Jakob Mörndal, vd på M2.

Muro Invest tillträder beståndet den 29 april 2024.

M2:s legala rådgivare i samband med affären var Walthon Advokater. Panreal har initierat affären och agerat transaktionsrådgivare. Muro Invests legala och skattemässiga rådgivare har varit PWC Jönköping.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Hjärnan i fokus när AMF "labbar" framtidens kontor

Bygg/Arkitektur Med hjärnan i fokus. Så kan man kanske sammanfatta hur AMF Fastigheter tillsammans med Merry Monday tagit sig an det nya huvudkontoret. I hjärtat av Mood-huset så kommer kollegorna med start måndag välkomnas in i tre av årets årstider. Fastighetssverige var där för att få ta del av de tankar som format det framtidsspanande kontorslandskapet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige