Image

Lundbergs bygger nytt kontorshus i Karlstad

Uthyrning Lundbergs har tecknat ett hyresavtal med Karlstad kommun och uppför en kontorsfastighet om 5 700 kvadratmeter i kvarteret Barkassen 5 i Karlstad. Kommunen tar i första läget 75 procent av ytorna.
Publicerad den 27 September 2013

Lundbergs har tecknat ett hyresavtal med Karlstad kommun och uppför en kontorsfastighet om 5 700 kvadratmeter i kvarteret Barkassen 5 i Karlstad. Kommunen tar i första läget 75 procent av ytorna.

Fastigheten byggs för att certifieras enligt Miljöbyggnad Guld och kommer innehålla cirka 5 700 kvadratmeter lokalarea samt garage. Avtalet med Karlstad kommun sträcker sig över tio år och omfattar 75 procent av fastigheten, med option för hela fastigheten. Inflyttning beräknas ske 1 juli 2015, då stadsbyggnads- miljö- samt teknik och fastighetsförvaltningen flyttar in.

- Vi ser fram emot att få tillföra centrala Karlstad en ny och modern kontorsfastighet. Vi får en mycket väl belägen och fin fastighet och är givetvis glada att Karlstad kommun väljer att flytta delar av sin verksamhet till oss, säger Peter Lundgren, chef för Region Väst i Fastighets AB L E Lundberg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige