Image

Lulebo planerar storförsäljning

Bolag Luleå kommun vill att Lulebo ska sälja 2 500-3 000 lägenheter.
Publicerad den 11 Maj 2015

Kommunledningen föreslår en ändring av ägardirektivet till att Lulebos andel av det totala hyresbeståndet ska ligga inom intervallet 45-55 procent.

– Det ger Lulebo möjlighet att avyttra delar av fastighetsbeståndet till andra aktörer som vill etablera sig i Luleå och vars affärsidé är att förvalta hyresrätter. Kommunen kommer att ställa krav på dem som köper att de ska bidra genom nyproduktion av bostäder och verksamhetslokaler så att vi får fler, starka aktörer som kan vara med och utveckla Luleå, säger kommunalrådet Niklas Nordström (S).

För att få aktörer som vill bygga upp ett stabilt fastighetsbestånd i Luleå och som är intresserade av ett långsiktigt ägande, öppnar kommunen även för möjligheten att sälja delar av de kommunala verksamhetslokalerna.

I dag äger allmännyttan i Luleå nästan 70 procent av hyresrätterna.

I dagsläget är det oklart vilka lägenheter som ska säljas men kommunledningen planerar för en försäljning under 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige