Image
Höstens upplaga av Branschens mötesplats i Göteborg bjuder på ett fullmatat spår om marknaden för lager- och logistikfastigheter.
Höstens upplaga av Branschens mötesplats i Göteborg bjuder på ett fullmatat spår om marknaden för lager- och logistikfastigheter.

Lokalmarknadsdagen: Temaspår – den heta logistikmarknaden

Lokalmarknadsdagen Host Efter semestern, den 21 augusti, startar branschen i Göteborgsregionen upp fastighetshösten 2024 i och med den klassiska mötesplatsen Lokalmarknadsdagen. Under dagen får vi bland mycket annat ett temaspår med fokus på den heta marknaden för lager- och logistikfastigheter.
Publicerad den 24 Juni 2024

Temaspåret om logistikmarknaden inleds med panelsamtalet: Investerarläget på logistikmarknaden
Hur ser investerarna på logistikmarknaden i dag? Är det läge att satsa eller bör man ligga lågt? Är det i en byggkris ens läge att bygga på spekukation? Hör vad en trio av de stora bolagen resonera kring investeringsläget på logistikmarknaden i Västsverige, och i landet överlag.

Talarna är:
Fredrik Jagersjö Rosell, vd, Panattoni Sverige
Matthias Kettelhoit, vd, Logicenters
Örjan Rystedt, vd, Castellum Väst

Därefter väntar en matnyttig analys: Fluktuerande vakanser och expanderande hyresgäster
Efter ett tuffare 2023 ser transaktionsmarknaden ut att återhämta sig, där logistik fortsatt vara ett av de segmenten med högst aktivitet. Med förra årets höga andel spekulationsbyggen, och tillkommande spekulativa ytor detta år, har vakansgraderna under 2024 stigit över hela landet. Dock skymtas ljusglimtar under 2025 som, tillsammans med en analys av hyresgästssektorers expansion, belyses under dragningen.

Här är det Ludvig Dansarie, analytiker på Cushman & Wakefield som håller i trådarna.

Och så avslutas temaspåret med det angelägna panelsamtalet: Den stora kommunutmaningen
Tillgången till mark och godkända detaljplaner är en nyckel för att säkra tillväxt och expansion när det i många fall krävs stor yta för industri- och logistikfastigheter. Representanter och aktörer från kommuner i några av västra Sveriges kommuner diskuterar hur man ser på nya etableringar och hur marktillgången på lång sikt ser ut.
I den här panelen möter vi:
Marike Wolter, näringslivschef, Borås stad
Helena Alterby Nordström, näringslivschef, Härryda kommun
Marie Persson, avdelningschef mark och boende, Göteborgs stad

Säkra din plats här!
(Utnyttja vår mängdrabatt, gå fyra betala för tre, ange "4 för 3" i rutan Kampanjkod).

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. På Lokalmarknadsdagen blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter. Lokalmarknadsdagen har arrangerats sedan mitten av 80-talet och är Göteborgsbranschens mest klassiska mötesplats. Höstupplagan 2024 går av stapeln den 21 augusti på Radisson Blu Scandinavia Hotel.


Efter själva seminariet bjuds samtliga deltagare in till ett trevligt branschmingel där man under lättsamma former kan fortsätta diskussionerna och knyta ytterligare nya kontakter.

Lokalmarknadsdagen arrangeras av Fastighetssverige, lokalnytt.se och Nordic Property News ihop med Business Region Göteborg.

Här kan du läsa mer om de medverkande talarna.

Och här kan du se programmet.

Partners är: Advokatfirman Alllié, Bengt Dahlgren, Advokatfirman Delphi, Göteborg Energi och Retta. Läs mer om dem här.

Relaterade artiklar

Ämnen

Lokalmarknadsdagen 2024

Var: Radisson Blu Scandinavia, Göteborg

När: 21 augusti, 09.00–16.00, registrering och frukostmingel från 8.15 och branschmingel efter seminariets slut

Pris: 5995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Lokalmarknadsdagen är ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.

Lokalmarknadsdagen lockar varje år till sig flera hundra personer från fastighetsbranschen, varav många på chefsnivå.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com
 

Arrangörer:Partners:Se film från en tidigare upplaga av Lokalmarknadsdagen: 

Mer från Fastighetssverige