Image

Lokalmarknadsdagen - 24 augusti 2023

Branschens egna mötesplats i Göteborg

Torsdag 24 augusti

Ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad, nuläge, framtida affärsmöjligheter och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.
Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.


Medverkande Lokalmarknadsdagen 2023

 
Karin Klingenstierna, moderator

Karin Klingenstierna, moderator

Karin Klingenstierna har en bakgrund som lärare på gymnasiet och yrkeshögskolan men sedan drygt 20 år är hon professionell moderator, konferencier och artist. Hon är flitigt anlitad som moderator på bygg- och fastighetsrelaterade sammankomster.
Håkan Berg

Håkan Berg

Håkan Berg är svensk/nordisk mästare i magi och har brons på magi-VM. Han har mer än 200 miljoner visningar på sociala medier och uppträder ständigt på de stora scenerna i världen. Nu kommer han och förgyller Fastighetssveriges event under hösten 2023.
Mikael Lundström

Mikael Lundström

Mikael Lundström är vd på Svefa sedan i september 2012. Han har tidigare varit vd på Akademiska Hus och även haft ledande befattningar på JLL och NCC Property Development.
Han är utbildad civilingenjör på KTH och är dessutom ordförande i Elof Hansson Fastighets AB, samt ledamot i AB Göta Kanalbolag och Specialfastigheter.
Mikael Lundström är expertkommentator på Lokalmarknadsdagen.
Adam Lichtneckert

Adam Lichtneckert

Adam Lichtneckert är sedan januari 2022 vd på Norma Advokater. Han var dessförinnan vd på More PR och har ett förflutet som PR-konsult på byråer som Valentin & Byhr, JKL och Hallvarsson & Halvarsson.
Adam Lichtneckert är expertkommentator på Lokalmarknadsdagen.


Susanne Åhlén

Susanne Åhlén

Susanne Åhlén är sedan hösten 2021 vice VD/AO chef Försäljning på Newton Kompetensutveckling. Hon var dessförinnan partner och vd på Fasticon Kompetens, sedan 2016. Hon har tidigare arbetat för bland annat Atrium Ljungberg och Aberdeen.
Susanne Åhlén är sidekick/expertkommentator på Lokalmarknadsdagen.
Anders Hulegårdh

Anders Hulegårdh

Anders Hulegårdh är advokat och partner på Advokatfirman Delphi. Han har tidigare även jobbat på Setterwalls Advokatbyrå och på Wistrand Advokatbyrå.
Anders Hulegårdh är expertkommentator under Lokalmarknadsdagen.
Mattias Persson

Mattias Persson

Mattias Persson är chefekonom och global chef för makroanalys på Swedbank sedan 2020. Han har tidigare arbetat på Riksgälden, Nordea samt Riksbanken.
Johanna Hult Rentsch

Johanna Hult Rentsch

Johanna Hult Rentsch är sedan sommaren 2023 vd på Platzer Fastigheter. Hon var dessförinnan under nio år regionchef för västra Sverige på NCC Property Development.
Hon har tidigare, bland annat, arbetat på Project Factory AB och som utvecklingschef för Inter Ikea Shopping i Schweiz, Österrike, Kroatien och Serbien med placering i Österrike.
 

Mattias Tykesson

Mattias Tykesson

¨Mattias Tykesson (M) är 2:e vice ordförande i Stadsfastighetsnämnden i Göteborgs stad. Han har verkat som politiker i Göteborg de senaste tio åren. Han är också verksam inom Securitas och har tidigare haft positioner på till exempel Försvarsmakten, SJ och Postnord.
Karin Pleijel

Karin Pleijel

Karin Pleijel är kommunalråd med ansvar för miljö och klimat i Göteborg, och gruppledare för Miljöpartiet de gröna i kommunen. Hon har också ett förflutet som gymnasielärare och forskningsingenjör.
Daniel Bernmar

Daniel Bernmar

Daniel Bernmar (V) är kommunalråd för Vänsterpartiet i Göteborg. Han har suttit i Kommunstyrelsen sedan 2014 och sedan 2018 är han gruppledare för Vänsterpartiet i Göteborg.
Kristina Pettersson Post

Kristina Pettersson Post

Kristina Pettersson Post är chef för Vasakronan i Göteborg. Hon har arbetat inom Vasakronan sedan 1993 och har haft sin nuvarande roll sedan 2011.
Tommy Fritz

Tommy Fritz

Tommy Fritz är vd på Tosito. Tidigare var han vd på HV71 och innan dess regionchef på Riksbyggen.
Mellan 1989 och 1992 var Tommy Fritz även ordinarie spelare i HV71.
Jakob Nilsson

Jakob Nilsson

Jakob Nilsson är sedan våren 2019 CFO på Stena Fastigheter. Han var dessförinnan ekonomichef på AF Gruppen. Mellan 2005 och 2013 jobbade han i Skanska-koncernen, bland annat som COO och CFO.


Maryrose David

Maryrose David

Maryrose David är Head of Research på Savills Sweden. Hon har en civilingenjörsutbildning inom samhällsbyggnad med masterinriktning på Real Estate and Construction Management från KTH.


Joakim Kaminsky

Joakim Kaminsky

Joakim Kaminsky startade Kjellberg & Kaminsky 2007 tillsammans med Fredrik Kjellberg. Han  är arkitekt och certifierad passivhusbyggare. Han har studerat arkitektur vid Chalmers tekniska högskola och har tidigare arbetat på UN-studio i Holland och på Wingårdhs arkitektkontor i Göteborg. 
Jahja Zeqiraj

Jahja Zeqiraj

Jahja Zeqiraj är stadsutvecklingsexpert vid Statement PA. Han har tidigare varit ordförande i Fastighetsnämnden i Göteborg och i övrigt varit verksam i många år inom både näringslivet och politiken.
Joacim Bernvid

Joacim Bernvid

Joacim Bernvid är sedan våren 2023 ny vd för Boplats Göteborg. Han var dessförinnan fastighetsutvecklingschef på fastighetsavdelningen på Mölndals Stad, en tjänst han hade sedan 2018. Joacim Bernvid har tidigare arbetat som avdelningssamordnare och enhetschef vid lokalförvaltningen i Göteborgs Stad.
Anna K Johansson

Anna K Johansson

Anna K Johansson är handelsexpert med mer än 15 års erfarenhet inom handel och utveckling. Hon har arbetat med en rad internationella aktörer i samband med deras etablering på nya marknader. Hon är sedan 2013 Senior Projektledare på TAM Group och arbetade tidigare för Cushman & Wakefield som Head of Retail för Norden.
Bo Törnkvist

Bo Törnkvist

Bo Törnkvist är sedan 2013 affärsområdeschef Öst, Göteborg på Vasakronan. Han var tidigare uthyrningschef på Vasakronan i Göteborg. Bo Törnkvist har jobbat på Vasakronan sedan 1993.
Kim Johansson

Kim Johansson

Kim Johansson är sedan våren 2023 Head of Profit Cluster på Strawberry (tidigare Nordic Choice Hotels). Han har tillhört Choice-koncernen sedan 2017 och var tidigare KAM på A la Carte Identity Clothing och dessförinnan restaurangansvarig på Olssons Skafferi.
Thomas Jakobsson

Thomas Jakobsson

Thomas Jakobsson är sedan hösten 2019 chefsekonom på Visita - Svensk besöksnäring. Han har tidigare haft ledande positioner inom Visita sedan 2008.Thomas Jakobsson har också varit styrelseledamot i Svenska Stadskärnor mellan 2011 och 2017.
Mickey Hondo

Mickey Hondo

Mickey Hondo är sedan hösten 2022 varuhusdirektör för Åhléns City i Göteborg. Han är också med i ledningsgruppen för retail på Åhléns. Han var tidigare försäljningschef på Åhléns samt har ett nästan nio år förflutet på Telenor som bland annat försäljningschef och säljledare.
Christina Heikel

Christina Heikel

Christina Heikel är sedan den 23 januari 2023 ansvarig Stadsutveckling på Västsvenska Handelskammaren. Hon var dessförinnan näringspolitiskt ansvarig för Fastighetsägarna i Göteborg.
Hon är också ordförande för Fastighetsakademin, ledamot i Göteborg Citysamverkan och har tidigare bland annat varit ordförande för Innerstaden Göteborg. Christina Heikel är utbildad vid Handelshögskolan i Göteborg.
Jimmy Olsson

Jimmy Olsson

Jimmy Olsson är sedan hösten 2020 vd på Jacy´z Hotel & Resort. Han var dessförinnan marknadschef på ESS Group och har tidigare innehaft ledande positioner på The Steam Hotel, Hotel Pigalle och Falkenbergs Strandbad.


Patrik Andersson

Patrik Andersson

Patrik Andersson är sedan 2010 vd för Business Region Göteborg. Han är utbildad ekonom och startade sin yrkesbana inom finanssektorn 1991. Han har tidigare bland annat varit bankchef på Swedbank i Göteborg.
Henrik Einarsson

Henrik Einarsson

Henrik Einarsson är avdelningschef på Etablerings- och investeringsavdelningen på Business Region i Göteborg. Han var tidigare konsult för Temaplan AB och har varit forskningsassistent på Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Lokalmarknadsdagen 2023

Var: Jacy'z Hotel & Resort (Big Stage), Göteborg

När: 24 augusti, 09.00–16.00 (Branschmingel cirka 16 – 17)

Pris: 5995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Lokalmarknadsdagen är ett klassiskt heldagsseminarium med fokus på fastighetsmarknad och näringslivsutveckling i Göteborgsregionen.

Lokalmarknadsdagen är en viktig mötesplats och arena, kanske årets självklaraste, för Göteborgs fastighetsbransch. Här blir man uppdaterad på fastighetsmarknadens centrala trender samtidigt som man knyter nya affärskontakter.

Lokalmarknadsdagen lockar varje år till sig flera hundra personer från fastighetsbranschen, varav många på chefsnivå.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com
 

Arrangörer:Partners:
Se film från en tidigare upplaga av Lokalmarknadsdagen: