Image

Link gör inredningen för nya stadsbiblioteket i Göteborg

Arkitektur Link arkitektur har i konkurrens med sju andra arkitektkontor fått förtroendet att projektera inredning för stadsbiblioteket i Göteborg. Biblioteket kommer både byggas om och få en större utbyggnad.
Publicerad den 28 Oktober 2011

– Vi har i anbudsutvärderingen fått mycket höga betyg på både organisation och referensprojekt. Nu ser vi fram emot uppdragets genomförenade och känner oss hedrade för förtroendet, säger Torbjörn Windseth, inredningsarkitekt och avdelningschef för Umeåkontoret.

Det nya stadsbiblioteket ska vara en aktuell plats som influeras av samhället, det ska synas utåt och naturligtvis påverka staden. Mötet mellan människor och medier är det centrala i det nya stadsbiblioteket. Biblioteket planeras att både byggas om och till, och är den kulturinstitution som har flest besökare i Göteborg.

Link kommer tillsammans med beställare och brukare att utforma en stimulerande miljö där besökaren ska ges möjlighet till information och inhämtande av kunskap. Biblioteksbesökaren får också tillgång till handledning och lärande samt kulturella inslag som poesiläsning, film och musik. Föreläsningar, utställningar och café ingår också i bibliotekets komplexa utbud.

Hög användning av samlingar, många olika kompetenser med handledning och lärande i dialog, samt inspiration och delaktighet, är delar ur stadsbibliotekets verksamhetsprogram.

Projektet omfattar cirka 14 000 kvadratmeter bruttoarea. Planerad start för inredningsuppdraget är nu i oktober månad och biblioteket ska, om allt går enligt planerna, vara klart till årsskiftet 2013/2014 och uppdragsgivare är Göteborgs stad.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige