Image

Kungsleden säljer i Åkersberga

TRANSAKTIONER Kungsleden säljer två fastigheter i Åkersberga. Köpeskillingen ligger på 100 miljoner kronor.
Publicerad den 30 Mars 2009

Fastigheternas försäljningspris överensstämmer med bokfört värde och överstiger anskaffningsvärde med cirka 28 miljoner kronor. Det senare beloppet ingår i Kungsledens utdelningsgrundande resultat för 2009.

Den totala uthyrningsbara ytan uppgår till 6 422 kvadratmeter och det totala hyresvärdet till cirka 8,1 miljoner kronor. Köpare är Norr-Bil Förvaltnings AB.

Fastigheterna är belägna i Åkersberga och består av fem bostadshus med 68 lägenheter för seniorer samt en vårdbyggnad med 24 lägenheter för äldreboende.

Norr-Bil tillträder fastigheterna den 1 juli 2009.

- Jag är nöjd med affären som sker till ett försäljningspris i nivå med bokfört värde och över anskaffningsvärde. Affären innehåller flera bostadshus och att äga bostäder ligger inte i linje med Kungsledens kärnverksamhet, säger Kungsledens vd Thomas Erséus i en kommentar.

Nordier Property Advisors var rådgivare i affären och har därmed genomfört fem affärer till en volym om cirka en halv miljard kronor sedan starten i september 2008.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige