Image

Kungsleden i affärer för 185 miljoner kronor

TRANSAKTIONER Kungsleden säljer två kommersiella fastigheter i Lund och två kommersiella fastigheter i Malmö för en total köpeskilling om 111 miljoner kronor. Samtidigt förvärvas i en separat affär en lagerfastighet i Mjölby om 74 miljoner kronor som är under uppförande.
Publicerad den 9 Mars 2009

Försäljningspriset ligger strax över bokfört värde och överstiger anskaffningsvärdet med cirka 28 miljoner kronor. Det senare beloppet ingår i Kungsledens utdelningsgrundande resultat för 2009.

De sålda fastigheterna har en total uthyrningsbar yta om cirka 12 500 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till cirka 11,5 miljoner kronor.

Köpare till fastigheterna i Lund och Malmö är Dagon.

- Det är väldigt glädjande att vi utökar vårt bestånd i Öresundsregionen i dessa turbulenta tider och i enlighet med vår strategi. Dessa fastigheter passar mycket väl in i vårt bestånd och har stabila hyresgäster med långa avtal, säger Roger Stjernborg Eriksson, verkställande direktör på Dagon.


Fastigheten som Kungsleden har köpt har en uthyrningsbar yta om cirka 15 000 kvadratmeter. Det totala hyresvärdet uppgår till 7,5 miljoner kronor vilket motsvarar en genomsnittshyra på cirka 500 kronor per kvadratmeter.

Säljare är Överskottsbolaget som också hyr fastigheten på ett tolvårigt hyresavtal.

Frånträde för fastigheterna i Lund och Malmö beräknas ske den 1 april 2009. Tillträde till fastigheten i Mjölby är planerat till 1 oktober 2009.

- Det känns bra att starta året med två bra affärer och att försäljningen sker till priser som ligger över såväl anskaffningsvärde som bokfört värde, säger Kungsledens vd Thomas Erséus.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige