Image
Kungsängens huvudkontor flyttar till Bas Barkarby.
Kungsängens huvudkontor flyttar till Bas Barkarby. Bild: Atrium Ljungberg

Kungsängens huvudkontor till Bas Barkarby

Uthyrning Sängbutikkedjan Kungsängen har skrivit avtal med Atrium Ljungberg om hela översta våningen i Bas Barkarby.
Publicerad den 8 December 2021

Företaget planerar för fortsatt tillväxt och ser stora möjligheter med att flytta huvudkontoret till Järfälla, med närhet till hela Mälardalen.
Kungsängen är en av Sveriges ledande sängbutikkedjor med 45 butiker runt om i landet och tillverkning för hand i egen fabrik. Efterfrågan på sängar av hög kvalitet har ökat och företaget rustar för ytterligare tillväxt. Det nya huvudkontoret om 400 kvadratmeter på 14:e våningen i Bas Barkarby ger dem möjlighet att växa ytterligare.

– Kontoret är en viktig del av företagets identitet och i Bas Barkarby får vi bättre möjlighet att växa och rekrytera personal, säger Marcus von Greyerz, vd för Kungsängen.
– Läget ger oss också närhet till vår produktion i Enköping samt flera av våra butiker.

Mitt i Barkarbystaden, som är ett av Stockholms mest expansiva områden, blir Bas Barkarby ett multifunktionellt kvarter för näringsliv, kultur, lärande och hälsa med invigning i början av 2022. Byggnaden är ett riktmärke med sina fjorton våningar intill E18, fjärrtåg och den kommande tunnelbanestationen.

– Riktigt roligt med ett huvudkontor som ytterligare befäster Bas Barkarbys och områdets attraktivitet, säger Nicole Rosvall som är Leasing Manager på Atrium Ljungberg. Jag ser fram emot att se Kungsängens logo lysa på fasaden.

Hyresavtalet med Kungsängen är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Bas Barkarby är miljöcertifierat enligt Breeam, nivå very good. Bas Barkarbys 30 000 kvadratmeter rymmer lokaler för kontor, vård och utbildning, samt bibliotek och multihall.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter NCC-försäljningen – så ser Nordstjernans framtida investeringsstrategi ut

Bolag Ax:son Johnson-ägda Nordstjernan fortsätter minska sitt innehav i bygg och fastigheter i och med försäljning av sex miljoner aktier, motsvarande 6,1 procent av kapitalet, i NCC till Obos. Bolagets vd Peter Hofvenstam berättar för Fastighetssverige varför man valt att minska exponeringen mot bygg och fastigheter och var man ser framtida investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige