Image

Kommun tackar nej till fastighetsgåvor

OJDÅ! Örjan Bäckströms bolag gick i konkurs. Konkursförvaltaren lyckades inte sälja hans fastigheter. Så dem får han tillbaka och nu vill han skänka dem till Lycksele kommun – som inte vill ta emot dem. - Det är ingenting som vi har råd att ta emot, säger Jerry Johansson, chef för samhällbyggnadsförvaltningen.
Publicerad den 28 Augusti 2009

Lycksele kommun erbjuds att ta över åtta flerfamiljshus, många av dem är bebodda med hyresgäster. Tio lägenheter är uthyrda och övriga är kallställda. Örjan Bäckström menar att det här är de hus som är i bäst skick av de 40-tal fastigheter som han ägde innan konkursen.

De övriga husen är redan sålda till andra privatpersoner.

Vad händer om inte kommunen tar emot fastigheterna?

- Då får någon annan ta över dem men jag tyckte att kommunen skulle få säga sitt innan jag gick vidare med det här, säger Örjan Bäckström till Västerbottenskuriren.

- Kommunen har fortsatt att avyttra fastigheter och vi har ingen ekonomi för att renovera och underhålla några fler fastigheter, säger Jerry Johansson till tidningen.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige