Image
Knut Pousette.
Knut Pousette. Bild: Titania

Knut Pousette blir ny styrelseordförande i Titania

Bolag Knut Pousette, som inom kort tillträder som vd för Fastator, har valts till ny styrelseordförande i Titania Holding AB.
Publicerad den 28 Januari 2021

Titania anser att hans bidrag kommer att bli värdefullt för bolagets fortsatta expansion bland annat inom affärsområdet egenutvecklade och förvaltade hyresbostäder samt inför bolagets planerade börsintroduktion. Knut Pousette kommer att ges teckningsoptioner inom ramen för ett aktieoptionsprogram och kommer därigenom att ha ägarintresse i Titania.

Knut Pousette har tidigare bland annat varit vd för fastighetskoncernen Kvalitena och har innehaft styrelseuppdrag i bland annat noterade Stendörren Fastigheter AB och D Carnegie & Co AB. Han har också nyligen tillträtt ett uppdrag som vd för det noterade bolaget Fastator.

Utöver engagemang i näringslivet har Knut Pousette omfattande erfarenhet från ideellt arbete inom skolor och utvecklings- och integrationsprojekt.

Einar Janson, vd och majoritetsägare i Titania:
– Vi är mycket glada att välkomna Knut till bolaget. Med sina omfattande erfarenheter från arbete i börsbolag borgar hans engagemang för att vi förfinar de strukturer som krävs när vi skall agera i noterad miljö framöver. Utöver det passar hans arbete i fastighetsbolag med tyngdpunkt på hyresbostäder i förorter väl med det vi själva äger och utvecklar. Vi har stora stadsutvecklingsprojekt med byggrätter för över 2 000 hyreslägenheter i Stockholms förorter som skall förverkligas under de närmaste åren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige