Image

KF säljer SAS-huset på Bromma Flygfält

TRANSAKTIONER KF Fastigheter säljer SAS gamla huvudkontor vid Bromma Flygfält till Nils Lundholm AB. Efter ombyggnad kommer ett Best Western-hotell med 214 rum att öppnas. Hotellet kommer även att inrymma restaurang, bar och en konferensvåning för 350 personer samt en Spa-avdelning.
Publicerad den 16 September 2010

SAS gamla huvudkontor som är på cirka 8 000 kvadratmeter byggdes i slutet av 40-talet för Aktiebolaget Aerotransport, ABA, en föregångare till SAS. Huset hade plats för 600 personer i 260 rum. 1988 flyttade SAS från Bromma till det nya huvudkontoret i Frösundavik. Och Ica-koncernen flyttade in sitt huvudkontor i huset. Efter det att Ica flyttade ut 1995 har fastigheten stått tom.

KF Fastigheter har ägt fastigheten sedan 1999.

- Ett hotell på området skapar puls på platsen och är värdefullt både för vår handelsplats Bromma Blocks och för Bromma flygplats, säger Bernt-Olof Gustavsson vd på KF Fastigheter.

Best Western Hotels grundades 1946 i USA och har alltid varit en kedja av privata hotell. Idag är Best Western Hotels världens största hotellkedja med över 4 000 hotell i 80 länder. Även i Europa och här i Norden är hotellkedjan en av de största sett till antal hotell. I Sverige finns det i dag 75 Best Western hotell på 52 orter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige