Image
Bild: Jula

Jula laddar för fler elbilsbesökare

Handel Jula, en av Sveriges ledande butikskedjor, väljer Chargenode som leverantör av smart elbilsladdning till flera av sina anläggningar.
Publicerad den 28 Juli 2021

Jula installerar Chargenodes smarta laddsystem på huvudkontor, Jula Hotell och Konferens samt på Julas varuhus i Skara. Initialt handlar det om ett 50-tal laddplatser men Chargenodes system är förberett för att kunna skalas upp till hundratals laddplatser allteftersom behov ökar.

– Vi ser att det finns en efterfrågan på den här typen av service bland våra besökare och medarbetare. Denna typ av lösningar är ett led i vårt arbete med hållbarhet och employer branding. Det är en förutsättning för att vara fortsatt konkurrenskraftiga som arbetsgivare, säger Joachim Frykberg, vd Jula.

Chargenodes innovativa laddteknik innebär att flera elbilar delar på en centraliserad laddenhet. Lösningen skapar diskreta laddplatser, utan laddboxar, med endast ladduttag vid varje p-plats. Systemet kan skalas upp till hundratals laddplatser. Med smart mjukvara fördelas laddning så att alla bilar får den laddning de behöver.

– Vi är otroligt stolta över att Jula väljer Chargenode som leverantör. I våra samtal har de genomgående imponerat med sin kunskap kring hur man avser tackla utmaningen med storskalig elbilsladdning på sina anläggningar. Det känns därför extra kul att de väljer vår laddteknik och vi ser mycket fram emot det fortsatta samarbetet, säger Kristian Sandahl, vd och grundare av Chargenode.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Startbesked för över 500 bostäder i Biskopsgården

Bostäder Framtiden Byggutveckling väntas få positivt planbesked för över 500 nya bostäder samt ytterligare olika verksamheter i Biskopsgården.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige