Image
Karl-Johan Blank, Jula Holdingkoncernens ägare.

Rusta etablerar i Hyllinge

Uthyrning Jula Holdingkoncernens fastighetsbolag G&K Blanks Fastigheter presenterar nu ytterligare en hyresgäst i Hyllinge. Det står nu klart att detaljhandelskedjan Rusta etablerar på platsen.


Julas ägare Karl-Johan Blank.

Första hyresavtalet klart för Jula Logistics jätteterminal på Marjarp

Uthyrning XR Solutions tecknar ett långsiktigt hyresavtal med Jula Logistics och etablerar sig därmed som första företag i det nya omlastningslagret i Falköping.


Julaskylt

Jula öppnar varuhus i Karlskoga

Bolag Jula expanderar och öppnar till hösten ett nytt varuhus i Karlskoga. Med det nya varuhuset stärker bolaget närvaron i Värmland och Närke.


Jula öppnar i Falun.

Jula öppnar nytt varuhus i Falun

Bygg/Arkitektur Jula fortsätter sin expansion på den svenska marknaden. I slutet av året öppnar Jula ett nytt varuhus i Falun.


Skeppsviken bygger 90 000 kvadratmeter åt Jula Logistics.

Skeppsviken bygger 90 000 kvadratmeter åt Jula Logistics

Bygg/Arkitektur Skeppsviken påbörjar nu nybyggnation av en ny logistikterminal i Falköping, i samverkan med Jula Logistics AB. Anläggningen är en omlastningsterminal för tåg och är placerad på Majarp-området i Falköping, ett resultat av Julakoncernens fortsatta satsning på hållbara transporter.


Jula öppnar varuhus i Botkyrka.

Jula kommer till Botkyrka

Uthyrning Den 23 februari öppnar Jula ett nytt varuhus i Botkyrka.


Vetlanda får en ny Willys-butik.

Willys landar ny butik i Vetlanda

Uthyrning Willys-butiken i Vetlanda flyttar till nybyggda lokaler i handelsområdet Nydala. Butiken väntas öppna i slutet av nästa år.


Karl-Johan Blank, Jula Holdingkoncernens ägare.

Nytt Jula-varuhus vid Strömstad på Nordby köpcentrum

Bolag Julas expansion fortsätter: till sommaren öppnar ett nytt Jula-varuhus vid Strömstad på Nordby köpcentrum.
– Vi ser verkligen fram mot öppningen på Nordby. En mycket stark handelsplats i regionen som vi hållit koll på under lång tid, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare.


Jula öppnar varuhus i Reso.

Jula öppnar varuhus i Reso

Bolag I början av 2023 slår den svenska hemmafixarkejdan Jula upp sina portar i Åboregionen. Efter Vasa blir Reso den andra staden i Finland där Jula öppnar varuhus. Etableringen skapar omkring 20 nya arbetstillfällen i regionen. E-handeln öppnar redan i höst.


Andreas Gustafsson, vd för Götenehus, om bolagets nya affärsområde och ambitionen framåt.

"Ska ge bättre direktavkastning och ökade fastighetsvärden"

Bolag Götenehus vd Andreas Gustafsson berättar för Fastighetssverige om hur det nya affärsområdet ska växa, vilka konkurrensfördelar man har på den heta transaktionsmarknaden och var man letar nya förvärv.


Eslöv blir platsen där Jula öppnar sitt 114:e varuhus.

Jula öppnar nytt varuhus i Eslöv

Bolag Jula expanderar och öppnar varuhus nummer 114, det sker i Eslöv den 10 november. Då slås portarna upp i det växande handelsområdet Flygstaden. Julavaruhuset i Eslöv stärker Julas kunderbjudande och närvaro i Skåne.


Jula Hotell förvärvar Gysinge Herrgård från PRO.

Jula Hotell förvärvar Gysinge Herrgård

Transaktioner Jula Hotell växer ytterligare och anrika Gysinge Herrgård strax söder om Gävle blir den växande hotellkedjans fjärde anläggning.


G&K Blanks Fastigheter köper Familia i Hyllinge.

Julas fastighetsbolag köper Familia i Hyllinge

Transaktioner Jula Holdingkoncernens fastighetsbolag G&K Blanks Fastigheter har köpt handelsområdet med Familia i Hyllinge.


Tillsammans med Falköpings kommun fortsätter Jula Logistics satsa på hållbar logistik och investerar 250 miljoner i ett nytt lager på Marjarpsområdet i Falköping.

Jula Logistics fortsätter satsa stort på hållbar logistik

Bolag Tillsammans med Falköpings kommun fortsätter Jula Logistics satsa på hållbar logistik och investerar 250 miljoner i ett nytt lager på Marjarpsområdet i Falköping.


Jula laddar för fler elbilsbesökare

Handel Jula, en av Sveriges ledande butikskedjor, väljer Chargenode som leverantör av smart elbilsladdning till flera av sina anläggningar.


Drönarfoto Swerocks betongfabrik och Julas centrallager.

Valde bort traditionell betong – så mycket förbättrades CO2-utsläppen i Skara

Bygg/Arkitektur I januari 2020 stod det klart att Peab skulle bygga ut Julas centrallager i Skara. Lagret som med sina 150 000 kvadratmeter är norra Europas största har det senaste året utökats med ytterligare 27 500 kvadratmeter. Under projektets gång har man gjort medvetna val kring både produkter och transporter och på så sätt minskat koldioxidutsläppen.


"Vi tittar hela tiden efter nya butikslägen"

Bolag Jula fortsätter att expandera sitt butiksnät. Företagets informationschef Magnus Ljung berättar för Fastighetssverige hur många butiker de planerar att öppna framöver. Och så här går utbyggnaden av centrallagret i Skara: "Genom det här blir norra Europas största lagerbyggnad ännu större".


Joachim Frykberg.

Jula-chefen: Många aktörer i detaljhandeln går bra

Bolag Jula slog ett nytt försäljningsrekord i maj och fysiska butiker står för nästan hela omsättningen. Företagets vd Joachim Frykberg förklarar för Fastighetssverige vad som ligger bakom de fortsatta framgångarna.


Så ska Julakoncernen utveckla nyförvärven

Bolag Berättar för Fastighetssverige om fastighetsförvärven i Märsta och Örebro.


Karl Johan Blank vid fastigheten i Falköping

Jula köper handelsprojekt i Falköping

Transaktioner Jula Holdingkoncernen, med Jula och G&K Blanks Fastigheter i spetsen, utvecklar handeln vidare i Skaraborg genom att aktivt gå in och förvärva en handelsplats på Ållebergs Center i Falköping. Redan klara för etablering på platsen är Jula och Willys.