Image
Tillsammans med Falköpings kommun fortsätter Jula Logistics satsa på hållbar logistik och investerar 250 miljoner i ett nytt lager på Marjarpsområdet i Falköping.
Tillsammans med Falköpings kommun fortsätter Jula Logistics satsa på hållbar logistik och investerar 250 miljoner i ett nytt lager på Marjarpsområdet i Falköping. Bild: Jula

Jula Logistics fortsätter satsa stort på hållbar logistik

Bolag Tillsammans med Falköpings kommun fortsätter Jula Logistics satsa på hållbar logistik och investerar 250 miljoner i ett nytt lager på Marjarpsområdet i Falköping.
Publicerad den 3 September 2021

Som ett led i utvecklingen av konceptet Skaraborg Logistic Center (SLC) och visionen om att vara Skaraborgs naturliga logistiknav för järnvägsrelaterade transporter och tjänster, gör nu Falköpings kommun och Jula Logistics en gemensam satsning.
– Jula Logistics fortsätter sin satsning på hållbar logistisk genom att bygga ett lager om 40 000–50 000 kvadratmeter (motsvarande 10 fotbollsplaner) på området inriktat mot bland annat svensk exportindustri. Detta gör det till det näst största lagret i Skaraborg, efter Julas befintliga centrallager i Skara, och kommer att skapa 75 – 100 nya jobbtillfällen, berättar Lennart Karlsson, vd på Jula Logistics.

I storsatsningen ingår även en ny bangård och spårdragning där Falköpings kommun kommer att investera tio miljoner kronor i ett järnvägsspår. Det nya lagret beräknas vara klart vid årskiftet 2022/23.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige