Image
JM säljer 218 nya bostäder i Järfälla.
JM säljer 218 nya bostäder i Järfälla. Bild: JM

JM säljer hyresrättsfastighet i Järfälla

Bostäder JM har tecknat avtal med Resinova Bostads AB om försäljning av en hyresrättsfastighet i Söderdalen, Järfälla. Affären uppgår till 676 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Mars 2023

Fastigheten som avyttras är Kvarter 8, som består av 218 bostäder och ingår i det större utvecklingsområdet Söderdalen centralt i Järfälla där JM genomför bostadsprojekt. Fastigheten är under uppförande, med planerat tillträde under det tredje kvartalet 2024 då den beräknas vara färdigställd.

Affären kommer att intäkts- och resultatredovisas successivt under projektets genomförande inom affärssegment JM Fastighetsutveckling. Handpenning kommer att erläggas under det andra kvartalet 2023 och resterande del av betalningen sker i samband med tillträde.

Utvecklingen av hyresbostäder i Söderdalen har möjliggjort högre takt och snabbare värderealisering i bostadsutvecklingen med parallellt genomförda projekt av bostadsrätter och hyresbostäder.

– Det är glädjande att nyproducerade högkvalitativa hyresrättsfastigheter i bra lägen är efterfrågade. Denna avyttring skapar förutsättning för att investera i och starta nya projekt inom ramen för vår strategi att utveckla hyresfastigheter på egen mark, säger Mikael Åslund, affärsenhetschef JM Fastighetsutveckling.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Polestar letar fastighetsägare till jätteetableringen på Hisingen

Göteborg När Fastighetssverige får tag i kommunstyrelsen ordförande Jonas Attenius (S) är han på väg över Hisingsbron, till den plats där 400-årsjubilieumet ska arrangeras. På samma plats som elbilsföretaget Polestar nu har fått en direktanvisning. Han säger att det här är startskottet för den stadsutveckling som kommer ske i Frihamnen. Nu startar försöken att hitta en lämplig partner och framtida fastighetsägare säger Polestars pressansvarige i Europa.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige