Image

JM köper strax utanför Oslo

Transaktioner JM har tecknat avtal med det norska pensionsbolaget KLP om förvärv av del av fastigheten Bergerveien 12 i Asker. Affären uppgår till cirka 340 miljoner kronor. 570 bostäder planeras på fastigheten.
Publicerad den 28 Mars 2018

Fastigheten är belägen i Asker sydväst om Oslo. Den har en lagakraftvunnen detaljplan som möjliggör cirka 570 bostäder. Förvärvet kommer att redovisas i balansräkningen inom affärssegment JM Utland under det första kvartalet 2018.

Fastigheten är del av ett större utvecklingsområde, Vestre Billingstad, där det kommer att byggas totalt cirka 1 600 bostäder.

– Det är med stor glädje som vi nu tillträder fastigheten samtidigt som vi har försäljningsstart för första etappen, Bergerlökka, om 47 lägenheter. Området Billingstad är ett fint bostadsläge och vi har haft ett stort intresse initialt, säger Hilde Vatne, regionchef JM region Oslo.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige