Image
JM lanserar ny boköpsmodell.
JM lanserar ny boköpsmodell. Bild: Sara Brehmer

JM introducerar ny boköpsmodell

Bolag Många vill äga sin egen bostad, men långt ifrån alla har möjlighet att göra det, menar JM. Bolaget introducerar därför sin nya boköpsmodell JM Deläga som är tänkt att göra det möjligt för fler att köpa en nyproducerad bostad. JM Deläga innebär att köparen till en början finansierar minst 50 procent av bostaden och samäger resterande del med JM.
Publicerad den 13 Juni 2023

JM:s nya boköpsmodell kommer inledningsvis att erbjudas i ett antal utvalda bostadskvarter samt till kunder som vid köptillfället inte har möjlighet att finansiera hela bostadsköpet, men som bedöms kunna göra det längre fram. Exempelvis unga vuxna som fått första jobbet efter studier och vill flytta hemifrån eller ett par där en person arbetar och den andra studerar. Ett bra samarbete med banker är viktigt för att säkerställa lånelöfte och bedömning om framtida möjlighet att utöka ägandet. JM har dialog med flertalet banker.
– Vi vet att många vill äga sin bostad men saknar möjligheten att betala kontantinsats eller ta lån som motsvarar fullt ägande av en bostad. När vi möjliggör ägandeskap till hälften av en nyproducerad bostad skapar vi förutsättningar för fler att ta klivet in till det ägda boendet och väcker förhoppningsvis framtidshopp, säger Johan Wiksell, konceptansvarig för JM Deläga.

Med JM Deläga köper kunden successivt flera andelar för att till slut äga bostaden helt själv, men har även frihet att när som helst sälja bostaden.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige