Image
Peter Larsson, Jernhusen.
Peter Larsson, Jernhusen. Bild: Jernhusen

Jernhusen sluter avtal med Telcred om digitalt passersystem

Teknik Jernhusen har slutit avtal med Telcred om teknik och upplägg vad gäller en molnbaserad, digital plattform för administration av sina fastigheter. Detta i ett skede då många av bolagets drygt hundraåriga fastigheter står inför omfattande ombyggnation.
Publicerad den 19 September 2023
Modelltåg. Bild: Wikimedia commons
Modelltåg.

– Vårt nya system gör att vi får bättre kontroll, från Luleå till Malmö, utan att egentligen behöva vara på plats, säger Peter Larsson, chef affärsområde Depåer och Kombiterminaler hos Jernhusen.

Flera av Jernhusens depåer byggs just nu ut och ett exempel är Hagalunds depå i Stockholm, som är en av de största i norra Europa med en daglig hantering av 100-tals tåg. Hagalunds depå byggdes under tidigt 1900-tal och har genom åren utvidgats och moderniserats i takt med det ökade tågresandet.

– Säkerheten är av högsta betydelse för all vår verksamhet. Vi ställer oerhört höga krav på både skalskydd och behörigheter. Att hitta ett system som håller standarden både säkerhets- och kvalitetsmässigt har varit avgörande. Vi har jobbat noggrant för att hitta en leverantör som kan uppfylla alla kriterier. Det känns väldigt bra att nu kunna stärka säkerheten ytterligare, fortsätter Peter Larsson.

Jernhusen har nu slutit avtal med Telcred om teknik och upplägg. Ett av kraven har varit att inte behöva låsa sig i vare sig hårdvara eller mjukvara utan att utveckla ett öppet system som är framtidssäkert, skalbart och har ett öppet gränssnitt.

— Den typ av öppen lösning som vi nu utvecklar är inte så vanlig. Det är däremot viktigt för att möta framtiden. Vi börjar nu med våra depåer. Men vi är övertygade om att systemet kommer att kunna användas i flera delar av vår verksamhet, säger Per Forsling, chef Teknik och Verksamhetsutveckling hos Jernhusen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige