Image
Bild: Tengbom

Jätteuthyrning i centrala Stockholm

Uthyrning Mäster Samuelsgatan 21 är Pembroke Real Estates prestigeprojekt med nya kontor och butiker i centrala Stockholm. Nu har man tecknat kontrakt med Nordea avseende 20 000 kvadratmeter av totalt 30 000 kvadratmeter.
Publicerad den 28 Augusti 2012
Mäster Samuelsgatan 21. Bild: Tengbom. Bild: Tengbom
Mäster Samuelsgatan 21. Bild: Tengbom.

- Vi är väldigt glada över att ha Nordens största finanskoncern, Nordea, som första hyresgäst på Mäster Samuelsgatan 21. Under de senaste åren har vi arbetat för att åstadkomma ett nytt spännande byggnadsprojekt i Stockholm genom att blanda idéer och erfarenhet från våra internationella projekt med lokalkännedomen hos vårt designteam. Vi ser att Mäster Samuelsgatan 21 kommer att bli en viktig del av vår långsiktiga investeringsstrategi i Stockholm, säger Erik Gustafson, chef för Pembrokes Stockholmskontor.

Pembroke är ett internationellt fastighetsbolag som har färdigställt mer än 280 000 kvadratmeter kontor och bostäder, och har för närvarande aktiva projekt i Tokyo, London, Sydney och Stockholm. Pembroke etablerade sig på Stockholmsmarknaden 2008 och bygger för närvarande om tre av sina fastigheter på Mäster Samuelsgatan – Hästen 22, byggnaden norr om Hästen 23 och Hästen 24 – så att de blir en sammanhängande byggnad på Mäster Samuelsgatan 21. Byggnadsprojektet syftar till att framhäva Mäster Samuelsgatan och det omgivande området, samtidigt som en ny hållbarhetsstandard sätts.

Mäster Samuelsgatan 21 förväntas bli den första nya Leed Platinum-miljöcertifierade byggnaden i centrala Stockholm enligt Leadership in Energy and Environmental Design program, ett internationellt erkänt system för att mäta byggnaders effektivitet.

I mer än två år har Pembroke samarbetat med Stockholms stad för att utforma en ny byggnad i världsklass som framhäver omgivningen och estetiken i kvarteret. Den tilltänkta fasaden kommer att innefatta olika nyanser av svensk granit som inspirerats av kullerstenarna på Skeppsbron. Förbättrade förbindelser mellan angränsande fastigheter och de omgivande gatorna är tänkta att bidra till vitaliseringen av Mäster Samuelsgatan. Resultatet blir en modern men ändå kontextuell design som kommer att ge den nödvändiga effektivitet och flexibilitet som möjliggör för ledande europeiska företag att verka i centrala Stockholm.

Tengbom är arkitektbyrån som arbetar med projektet.
- I centrala Stockholm finns det ett alltmer begränsat utbud av integrerade, miljöeffektiva byggnader som är anpassade till internationella växande företag. Vi har arbetat i nära samarbete med Stockholms stad för att utforma en byggnad som sätter en ny standard för operationell effektivitet och hållbar design, säger Martin Rangfast, partner på Tengbom.

Tillstånd för projektet erhölls under våren och byggarbeten på Mäster Samuelsgatan 21 inleddes i april i år. Byggnaden väntas vara färdigställd under 2015.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige