Image
Hästen 21 i Stockholm.

DLA Piper flyttar till Hästen 21

Uthyrning Som ett led i sin tillväxtstrategi kommer DLA Piper att flytta in på de två översta våningarna på en yta om 4 400 kvadratmeter i Pembrokes nybyggnadsprojekt Hästen 21 i centrala Stockholm.


Pembroke tar in nytt restaurangkoncept i Mästerhuset.

Pembroke tar in nytt restaurangkoncept i Mästerhuset

Uthyrning Kvarteret vid Mäster Samuelsgatan och Regeringsgatan stärks ytterligare som en matdestination när MESS, ett nytt restaurangkoncept på 1 250 kvadratmeter, öppnar portarna om cirka fem månader. Kända restauratörer kommer att husera i lokaler designade av några av de mest välkända arkitektkontoren.


Torsdagen den 14 september medverkade Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård tillsammans med 80 inbjudna gäster vid första spadtaget för Pembrokes fastighet med projektnamn Hästen 21, belägen i korsningen av Mäster Samuelsgatan och Regeringsgatan.

Pembrokes stora citybygge bryter mark

Bygg/Arkitektur Under torsdagen medverkade Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård tillsammans med 80 inbjudna gäster vid första spadtaget för Pembrokes fastighet med projektnamn Hästen 21, belägen i korsningen av Mäster Samuelsgatan och Regeringsgatan. Den planeras stå klart år 2026 och kommer att innefatta arbetsplatser, bostäder, och butiker.


Edward Fryzer, Director, Investments, på Pembroke i Norden.

Organisk tillväxt Pembrokes recept i Sverige

Mipim Edward Fryzer, asnvarig för Pembrokes nordiska portfölj, om tillväxtplanerna, varför utveckling går före förvärv och vilken fråga som kommer vara helt avgörande på marknaden framöver.


3 500 kvadratmeter finns nu att hyra i det centralt belägna Mästerhuset, byggnadens första vakans sedan den stod klar 2015.

Unik vakans i hjärtat av Stockholm: "Något utöver det vanliga"

Uthyrning Ett helt våningsplan på 3 500 kvadratmeter med spektakulär vy över Stockholm finns nu på marknaden för uthyrning. Det är fastighetsägaren Pembroke som gett uthyrningsuppdraget i Mästerhuset till Avanti Partners. För Fastighetssverige berättar Håkan Klinterhäll, partner på Avanti, om fastighetens första stora test, lokalens unika kvaliteter och vad hyran kan komma att landa på.


Pembrokes nya kontor.

Studio Stockholm Arkitektur utvecklar Pembrokes nya Stockholmskontor

Bygg/Arkitektur Studio Stockholm Arkitektur har fått uppdraget att utveckla den globala fastighetsrådgivaren Pembrokes Stockholmskontor. Uppdraget omfattar strategisk rådgivning, gestalningskoncept samt inredningsprojektering för bolagets befintliga lokaler.


Pembroke tecknar entreprenadavtal för nya Hästen 21 i centrala Stockholm.

Pembroke tecknar entreprenadavtal för nya Hästen 21 i centrala Stockholm

Bygg/Arkitektur Pembroke fördjupar sitt samarbete med Zengun och tecknar ett entreprenadavtal för nybyggnationen av Hästen 21. Projektet omfattar totalt cirka 40 000 BTA.


Pembroke har fått grönt ljus för att bygga sin nya fastighet mitt i centrala Stockholm.

Pembrokes pangläge – grönt ljus för ny fastighet i centrala Stockholm

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen ger klartecken för detaljplanen för Hästen 21. Nu startar den internationella aktören Pembroke sitt arbete för att utveckla den nya fastigheten på 36 000 kvadratmeter, belägen bredvid NK och Mästerhuset vid korsningen Regeringsgatan – Mäster Samuelsgatan. Hästen 21 kommer att innehålla bostäder, butiker och arbetsplatser.


Kristin Willerström.

Här är Pembrokes planer i Sverige

Bolag Fastighetsrådgivaren Pembrokes Nordenchef Kristin Willerström berättar för Fastighetssverige vad de planerar på den svenska marknaden framöver, hur hon ser på detaljhandelns stora strukturella problem och hur de resonerar kring förvärv.


Pembroke har fått bygglov för en ny kontorsfastighet i Vallgård Business Campus i Helsingfors.

Bygglov för Nordeas huvudkontor i Helsingfors klart

Bygg/Arkitektur Pembrokes planer att uppföra en ny kontorsfastighet i Vallgård Business Campus i Helsingfors, för Nordeas huvudkontor, har blivit godkända av Helsingfors stad. Den nya fastigheten omfattar 14 500 kvadratmeter och bygglovet är en viktig milstolpe i Pembrokes utveckling av campusområdet och målsättning att bidra positivt till stadsdelen.


Två nya restauranger till Smålandstorget.

Två nya restauranger till Smålandstorget

Uthyrning Två nya restauranger, Saigon Stories och Bodybuddy, öppnar hos Pembroke på Smålandstorget i centrala Stockholm.


Akira Shimizu, Head of Nordics på Pembroke.

Så vill Pembroke förvandla innerstaden

Bolag Akira Shimizu har nyligen tagit över som nordenchef på Pembroke. För Fastighetssverige berättar han om den första tiden i den nya rollen, storprojektet i Stockholms innerstad, samarbetet med andra fastighetsägare samt bolagets framtida vision.


Skygglapparna av på Hästen 21

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden i Stockholms stad har antagit Pembrokes detaljplan för Hästen 21. Planen innefattar totalt 40 000 kvadratmeter av kontor, bostäder och handel i centrala Stockholm.


Så får du branschens nöjdaste hyresgäster

Bolag Pembroke Real Estate har Sveriges mest nöjda kontorshyresgäster enligt Fastighetsbarometern. Nu berättar Mark Takeuchi, vd på Pembroke i Sverige, om hur bolaget lyckades bli bäst.


Passagenhuset blir pop up-scen

Uthyrning Pembroke startar i dag upp den experimentella pop up-scenen Beta i Passagenhuset (Hästen 21) på Mäster Samuelsgatan i Stockholm.
Första utställare är den ekologiska livsmedelsbutiken Paradiset.


Pembroke hyr ut stort till Swedbank

Uthyrning Swedbank flyttar delar av sin verksamhet, med 800 medarbetare, tillbaka till centrala Stockholm, med inflyttning 2017. Det är dock en tillfällig lösning – ett par år senare flyttar man igen.


Paradiset öppnar hos Pembroke

Uthyrning Den ekologiska matvarukedjan Paradiset öppnar en ny butik i Pembrokes Hästen 21 i korsningen Mäster Samuelsgatan och Regeringsgatan i Stockholm.
Det blir kedjans andra varuhus i Stockholm.


Pembroke och Coor tecknar avtal om Mästerhuset

Bolag Coor Service Management ingår avtal med Pembroke om serviceleverans till Mästerhuset.


Pembrokes Mästerhuset i centrala Stockholm är nu fullt uthyrt.

Mästerhuset fullt uthyrt

Uthyrning Pembroke Real Estates Mästerhuset, en kontorsbyggnad om 30 650 kvadratmeter i centrala Stockholm, är fullt uthyrt tre månader före färdigställande.


Norrporten säljer sina tyska fastigheter

Transaktioner Norrporten säljer sina tre fastigheter i Hafen City i Hamburg till Pembroke Real Estate.