Image
Det lägre huset (till vänster i bild) och glastaket ska rivas för att ge plats åt en ny välkomnande torgmiljö. Byggnaden gör idag platsen svår att överblicka vilket gör att många känner oro här.
Det lägre huset (till vänster i bild) och glastaket ska rivas för att ge plats åt en ny välkomnande torgmiljö. Byggnaden gör idag platsen svår att överblicka vilket gör att många känner oro här.

Järfällahus ska riva delar av Posthuset - skapar ny torgmiljö

Bygg/Arkitektur Järfällahus får i uppdrag av kommunfullmäktige att riva låga delar av det så kallade Posthuset i Jakobsberg. Rivningen skapar möjlighet för en ny välkomnande torgmiljö och entré till centrum från tågstationen, med ökad trivsel och trygghet i fokus.
Publicerad den 28 Juni 2022

Det är det lägre huset, där en kiosk och kommunens trygghetslokal idag finns, som ska tas bort. Byggnaden gör torgmiljön svår att överblicka vilket gör att många känner oro på platsen. Även glastaket kommer att monteras ned.

– Att vi kan skapa en trygg och trivsam torgmiljö med goda siktlinjer och öppna ytor där människor vill stanna upp och spendera tid är ett viktigt steg i utvecklingen av centrala Jakobsberg. Just den här platsen har tidigare upplevts som otrygg, bland annat på grund av dålig sikt och det känns bra att vi nu på det här sättet kan bidra till ett tryggare Järfälla, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Kommunens trygghetslokal planeras bli kvar i centrum, men exakt var är inte klart.

En annan möjlig åtgärd som ska utredas är möjligheten att korta tunneln från pendeltågsentrén och ha den enda uppgången på centrumsidan i anslutning till gångfartsområdet intill järnvägen. En kortare tunnel skulle också bidra till ökad trivsel i centrum.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige