Image
Bild: Järfälla

Industriområde i Järfälla blir 1 250 nya lägenheter

Bygg I Jakobsberg i Järfälla kommer ett bostadsområde med över 1 200 lägenheter växa fram. Flera mötesplatser i form av torg och parkområden planeras i området och Bällstaåns norra strand ska utvecklas till ett rekreationsområde. Detta sedan detaljplanen för området Söderdalen godkänts av kommunfullmäktige i Järfälla.
Publicerad den 12 December 2012
Söderhöjden i Järfälla. Bild: AIX Arkitekter. Bild: Järfälla
Söderhöjden i Järfälla. Bild: AIX Arkitekter.

Planen gör det möjligt att göra om Jakobsbergs södra industriområde till ett bostadsområde med cirka 1 250 lägenheter i flerbostadshus, två förskolor, parker, torg och närservice. Den preliminära utbyggnadstiden är cirka 12-15 år.
– Här borta ligger Söderdalen i direkt anslutning till Jakobsbergs centrum. Här bygger vi över 1 250 moderna lägenheter som är centrumnära, kollektivtrafiknära och naturnära. Söderdalen är en del av vår utveckling av Jakobsbergs centrum. Här kommer det finnas såväl restaurang och café som förskola, säger kommunstyrelsens ordförande Cecilia Löfgreen (M).
En park med utrymme för lek och rekreation planeras centralt i området. I parken ska det finnas öppna gräsytor för solbad, bollspel med mera och en trädgård med perennplanteringar. I norra delen av parken planeras en stor lekplats som ska kunna utnyttjas av de boende i området och av förskolan som ska placeras i närheten av parken.Vid den norra delen av parken planeras ett litet torg. I bottenvåningen av ett av bostadshusen vid torget finns det även planer på en butiks-, café- eller restauranglokal med en uteservering.

Söder om Mälarvägen planeras en park med en dagvattendamm som kopplar samman den stora parken med grönområdet vid Bällstaån. Utmed Bällstaåns norra strand planeras för ett rekreationsområde med sittbänkar, bryggor och trädäck som ger plats för vila och solbad.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige