Image
Ikea öppnar cityvaruhus mitt i Stockholm.
Ikea öppnar cityvaruhus mitt i Stockholm. Bild: Ikea

Ikea öppnar cityvaruhus mitt i Stockholm

Bolag Ikea tar nu nästa steg i sin storsatsning på Stockholm genom att öppna ett 8 000 kvadratmeter stort cityvaruhus som sträcker sig över totalt fyra våningsplan i köpcentret Gallerian. Öppningsdagen blir den 30 juni.
Publicerad den 10 Juni 2022
Bild utifrån Gallerian. Bild: Ikea
Bild utifrån Gallerian.

Det nya cityvaruhuset, som öppnar den 30 juni, är en del av Ikea:s satsning på Stockholm. De senaste åren har Ikea öppnat två butiker i Stockholm i form av planeringsstudios i Bromma och Sickla.
– Det känns fantastiskt att vi snart är redo att öppna vårt historiska cityvaruhus i Stockholm. Det känns verkligen som att vi kommer ännu närmare våra kunder. Oavsett var man är, vad man behöver och när man behöver det vill vi finnas där för att hjälpa till att skapa ett bättre liv hemma, säger Jenny Vasquez Ling, varuhuschef Ikea.

– Det känns jätteroligt att välkomna Sveriges mest ikoniska möbelvaruhus till Stockholms mest ikoniska galleria! Med Ikea:s cityvaruhus stärks Gallerian ytterligare som en folklig, mångsidig och inspirerande mötesplats. Här finns något för alla, säger Cecilia Åkesson, centrumchef Retail City på AMF Fastigheter.

Här kommer kunderna att kunna köpa med sig ett stort sortiment av heminredningsprodukter och få personlig service av heminredningsexperter. En grön tråd kommer att löpa genom butiken för att göra det lättare för kunder att hitta mer hållbara produkter och lösningar. I varhuset kommer det även att finnas en avdelning enbart för second hand-möbler. Genom det nya restaurangkonceptet Mat & dryck blir det också möjligt att ta del av matupplevelsen som många förknippar med Ikea.

I den nya citybutiken i Gallerian kommer det arbeta runt 160 personer.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ändrar staden i Balders och Wallenstams markanvisningar

Bygg/Arkitektur Bolagens bostadsprojekt i Göteborg genomgår några förändringar sedan första markanvisningen beslutades i början av 2023. Förutsättningar har ändrats när det gäller volym och upplåtelseform samtidigt som en stor mängd studentbostäder bryts ut ur planen. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige