Image
Gallerian i Stockholm får två nya pop up-butiker i vår.

Två nya pop up-butiker i Gallerian

Uthyrning Nu öppnar två nya pop ups i Gallerian i centrala Stockholm. Båda butikerna, Drmlnd och Yeppo & Soonsoo, riktar sig till en yngre publik.


Under de senaste åren har stora investeringar gjorts i varuhusen i Kungens Kurva och Barkarby.

Ikea stänger två butiker i Stockholm

Uthyrning Under de senaste åren har Ikea Sverige satsat stort på att komma närmare stockholmarna genom att öppna nya och mindre enheter samt uppdatera varuhusen i Kungens Kurva och Barkarby. Nu är det dags att ta nästa steg i expansionen i Stockholm. För att kunna göra det kommer två mindre enheter att stängas för att göra plats för nästa steg.


Ingången till Lunagallerian, "SEB-Huset".

Telge rustar upp "SEB-huset"

Bygg/Arkitektur Telge Fastigheter kommer att renovera och bygga om fastigheten Luna 4 invändigt. Fastigheten, som är mer kände som SEB-huset, kommer ställas i ordning för att passa moderna butiks-, restaurang- och kontorslokaler.


Stockholm.

Ny mataffär till Sturekvarteret

Uthyrning Sturegallerian AB skrivit avtal med en ledande operatör om en ny livsmedelsbutik på 3 100 kvadratmeter i Sturekvarteret.


Västerås Galleria.

Två nya uthyrningar för Corem i Gallerian i Västerås

Uthyrning Corem har skrivit kontrakt med Aspia och Knightec som hyresgäster i den nyrenoverade Gallerian i Västerås.


Gallerians entré.

Årets största affär: AMF Fastigheter och AP7 bildar JV-bolag

Bolag AMF Fastigheter och AP7 bildar ett joint venture-bolag som blir ägare till citykvarteret Urban Escape, där även handelsplatsen Gallerian ingår. AP7 blir därmed ny delägare i Urban Escape och kommer att inneha en tredjedel i det gemensamma bolaget medan AMF kvarstår som majoritetsägare. Enligt AMF Fastigheter är det den hittills största fastighetsaffären i år, vilket betyder att storleken är över 2,5 miljarder kronor.


Gallerian.

Apoteket flyttar in i Gallerian i centrala Västerås

Uthyrning Corem har nu tecknat ett femårigt avtal med Apoteket avseende uthyrning om cirka 215 kvadratmeter i Gallerian i centrala Västerås. Inflyttning är planerad till tredje kvartalet 2023.


Svensk Handel presenterare idag årets första Handelsbarometer.

Pessimism råder i handeln – så mår galleriorna i lågkonjunkturen

Handel Pressade plånböcker och pandemins efterskalv. Idag publicerade Svensk Handel sin senaste Handelsbarometer. Fastighetssverige tog tempen på några av de större galleriorna i Sverige och hur de ser på läget just nu.


Cecilia Åkesson, Gallerians centrumchef berättar om hur de påverkas av konkursen.

Victoria’s Secret kastar in konkurshandduken – så påverkas Gallerian i Stockholm

Handel Den internationella underklädeskedjan Victoria’s Secret har främst gått att se i de större städernas Gallerior och på flygplatser. Men efter många tunga ekonomiska år för Amarla Retail AB, bolaget som driver de svenska butikerna, så verkar butiken kunna sorteras ut ur butiksmixen. Gallerian i Stockholm är en av dem som kommer sakna samarbetet.


Restaurerade fasader som bildar en attraktiv fond mot Stureplan och Birger Jarlsgatan i Stockholm.

Sweco får fortsatt helhetsuppdrag för Sturekvarteret

Bygg/Arkitektur Swecos uppdrag är att som huvudarkitekt och konstruktör förverkliga ombyggnationen av k-märkta Sturekvarteret till ett nytt nav för stockholmare. Tre tuffa hållbarhetscertifieringar ska uppnås. Dessutom blir Sweco arkitekt för en helt ny tunnelbaneuppgång. Uppdragen är värda cirka 63 miljoner kronor.


Jonas Ericsson, affärsområdesansvarig och kundansvarig arkitekt för handel på Strategisk Arkitektur.

Handelns förändring: "Nu handlar det mer om överlevnad"

Handel Strategisk Arkitektur ville veta mer om hur viktig den gestaltade miljön är för upplevelsen av köpcentrum och handelsplatser, och tog därför rygg på en undersökning som involverar cirka 500 köpcentrum runtom i landet. Några av slutsatserna förvånade Jonas Ericsson som är kundansvarig arkitekt för handel på Strategisk Arkitektur. För Fastighetssverige berättar han mer om fynden, hur fastighetsägare ska tänka kring upplevelsen och butikerna samt vilka aktörer som kommer klara sig bäst i den pågående lågkonjunkturen.


Brunogallerian, Stockholms minsta galleria, på Götgatan i Stockholm är nu fullt uthyrd.

Brunogallerian på Götgatan i Stockholm nu fullt uthyrd

Uthyrning Under våren 2023 öppnar & Other Stories och Arket varsin butik i Brunogallerian på Götgatan i Stockholm. I och med uthyrningen är Brunogallerian nu fullt uthyrd.


Statens servicecenter tar plats MVG-Gallerian i Umeå

Diös tecknar hyresavtal med Statens servicecenter i Umeå

Uthyrning Under våren 2023 tar Statens servicecenter plats i fastighetsägaren Diös lokaler i MVG Gallerian i centrala Umeå. Servicecentrets yta omfattar 726 kvadratmeter, och utvecklas till en modern arbets- och mötesplats för myndighetens medarbetare och besökare. Utvecklingen av lokalerna inleds omgående.


Ikea öppnar cityvaruhus mitt i Stockholm.

Ikea öppnar cityvaruhus mitt i Stockholm

Bolag Ikea tar nu nästa steg i sin storsatsning på Stockholm genom att öppna ett 8 000 kvadratmeter stort cityvaruhus som sträcker sig över totalt fyra våningsplan i köpcentret Gallerian. Öppningsdagen blir den 30 juni.


Det nya cityvaruhuset i Stockholm blir 8 000 kvadratmeter stort och sträcka sig över totalt fyra våningsplan i köpcentret Gallerian.

Ikea öppnar cityvaruhus i Gallerian

Uthyrning Ikea tar nu nästa steg i sin storsatsning på Stockholm genom att öppna ett 8 000 kvadratmeter stort cityvaruhus som sträcker sig över totalt fyra våningsplan i köpcentret Gallerian, ägt av AMF Fastigheter. Cityvaruhuset öppnar sommaren 2022.


Elgiganten öppnar flaggskeppsbutik i Gallerian.

Elgiganten öppnar flaggskeppsbutik i Gallerian

Uthyrning Nyetableringarna tar ytterligare fart i Gallerian. Det står nu klart att Elgiganten satsar stort på en tongivande flaggskeppsbutik i Gallerian med ett helt nytt koncept som kombinerar den digitala och analoga shoppingupplevelsen. Elgigantens butik kommer att husera på 1 400 kvadratmeter och inta ett av de mer synliga lägena mot Regeringsgatan och Hamngatan.


Gallerian.

Stadium öppnar i Gallerian

Uthyrning Till sommaren öppnar Stadium en ny butik på två våningsplan i Gallerian i Stockholm.


Jenny Kask och Kicki Olivensjö, grundare av Re-adventure.

Nya hyresgäster till Västermalmsgallerian

Uthyrning Re-adventuere och Intimissimi öppnar i Västermalmsgallerian.


Klättercentret öppnar i Gallerian.

Klättercentret öppnar ny anläggning i Gallerian

Uthyrning I veckan öppnar Klättercentret Gallerian, den första och enda klättringsanläggningen i Stockholms city. Klättercentret blir det senaste tillskottet till Gallerians övre plan som nu samlar flera aktörer på temat hälsa och välmående. Etableringen går i linje med utvecklingen av nya Gallerian som ska erbjuda ett brett utbud av upplevelser, restauranger och shopping.


Gallerian.

Kry öppnar vårdcentral i Gallerian

Uthyrning Vårdbolaget Kry fortsätter sin fysiska expansion och öppnar idag en mottagning i Gallerian. Kry har sedan tidigare vårdcentraler i Lund, Malmö och Nyköping men växer nu snabbt i Stockholmsregionen. Mottagningen i Gallerian blir Krys hittills största i regionen.