Image

Ikano samlokaliserar i Centralhuset Sundbyberg

UTHYRNING Ikano samlar två av sina bolag i Centralhuset Sundbyberg. Ikano Bank Företag och Ikano Bostaden AB tar tillsammans tre plan i huset med Sundbybergs mest kommunikationsnära läge - rakt ovanpå stationen. Ikano har tecknat ett femårigt avtal med Jernhusen som äger Centralhuset Sundbyberg. Under oktober 2009 flyttar företagen in.
Publicerad den 27 Maj 2009

Ikano hade ett behov av att skapa ett mer sammanhållet Stockholmskontor för sina två bolag och valet föll på Centralhuset Sundbyberg med sitt optimala kommunikationsläge.

- Det här är ett perfekt läge för oss och våra medarbetare och vi får dessutom nära till de bostadsprojekt vi ska utveckla i norra Stockholm. Huset har också en genomtänkt och prisvärd inredningsstandard som föll oss i smaken, berättar Tomas Carlström, vd på Ikano Bostaden.

Att flytta ihop två kontor medför ofta mer jobb än att bara flytta på ett enda. Ett jobb som ska utföras utöver de normala arbetsuppgifterna.

- Vi växer starkt och behöver fokusera på det. Förhandling och flyttplanering har underlättats av att Jernhusen har varit lyhörda och hjälpt oss med bra lösningar, säger Richard Jonsson, Sverigechef Ikano Bank Företag.

Att matcha Ikanos behov var självklart för fastighetsägaren Jernhusen.
- Centralhuset har ett koncept som innebär att vi tänkt utanför de gängse ramarna för att skapa ett bra erbjudande. Vi är glada att vi kunnat uppfylla Ikanos behov och nu får stoltsera med en så stark hyresgäst och känt varumärke, säger Per Berggren, vd på Jernhusen.

Uthyrningen har skett i samarbete med Cushman & Wakefield.

Fakta Centralhuset Sundbyberg
Projektet Centralhuset kan beskrivas som en ombyggnation kring befintlig stomme. Det unika spiralformade trapphuset från 60-talet behålls och fortsätter vara husets hjärta. Som hyresgäst kommer man att uppleva ett helt nytt hus med nya installationer, nya interiörer och en ny fasad vars våningshöga fönster ger mycket ljusa lokaler. Husets arkitekter har utvecklat tre inredningskoncept. Den totala kontorsytan är 4 100 kvadratmeter fördelat på sex plan. I gatuplan planeras för butiker, café och livsmedel. Huset är inflyttningsklart hösten 2009.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Castellum blir nettoinvesterare framöver om vd:n får välja

Bolag Under tisdagen var det dags för Castellum, med vd Joacim Sjöberg i spetsen, att redovisa hur bolaget presterat under första halvåret. Man är inte klar med försäljningar, samtidigt som det börjar bli dags att öppna plånboken. Inte minst då uthyrningarna behöver skjuts.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige